ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. AUGUST 2012
Omtrent slik skal det se ut i Tauro når utbyggingen er ferdig. I dag er det en steinstrand med noen få bygninger der hvor den nye marinaen og hotellanleggene skal plasseres.

Starten på Tauro-utbyggingen nærmer seg

Miljørapporten for Tauro-kysten på Gran Canaria er godkjent. Dermed kan storutbyggingen av luksusmarina, strender og hoteller snart komme i gang.

ANNONSE

Komiteen for planlegging og miljø på Kanariøyene (Cotmac) godkjente denne uken miljøplanen for Tauro, som ligger mellom Puerto Rico og Puerto de Mogan sør på Gran Canaria.

Dette fremgår av en pressemelding fra de kanariske myndighetene.

Den sterkt forsinkede utbyggingen av det gigantiske turistanlegget Anfi Tauro, i sin tid initiert av den nå avdøde nordmannen Bjørn Lyng, er dermed så godt som klar for realisering.

Usikkert norsk eierskap

Bjørn Lyngs arvinger er fortsatt deleier av Anfi Tauro sammen med Santiago Santana Cazorla.

Men eierforholdene i fremtiden er noe usikre: I april skrev Canaris7.es at hotellgruppen Lopesan skulle ha inngått en foreløpig avtale med arvingene etter Bjørn Lyng om å overta 50 prosent av eierskapet.

Voksemani

Anfi Gruppen har i dag 5000 turistsenger i fem anlegg på Gran Canaria, og sysselsetter 1000 personer.

I Tauro har gruppen et stort antall villaer, leiligheter, hotell, golfbaner og kunstige innsjøer. Den videre utbyggingen skal skje i området ned til havet fra de eksisterende anleggene.

Ved havet skal det bygges en havn med plass til 450 yachter og andre luksusbåter, to sandstrender, et åpent, kommersielt område for butikker og restauranter, og hotellbygninger med 7500 sengeplasser. Så sant finansieringen går i orden. Byggekostnadene for fase to av Anfi Tauro er beregnet til 400 millioner euro.

ANNONSE
ANNONSER