Stadig dyrere å feriere på Kanariøyene

Prisene innen turisme og overnatting på Kanariøyene har steget med 4,5 prosent fra januar til juli, og med fem prosent på ett år, viser konsumentprisindeksen.

Puerto Rico på Gran Canaria er blant de mest populære turiststedene hvor du fortsatt kan finne relativt rimelig overnatting, men prisene er generelt på vei opp. Foto: Hugo Ryvik

Kanariøyene er blant de fire regionene i Spania hvor prisene har steget mest.

Totalt har konsumentprisindeksen gått ned på Kanariøyene, men rekordmange turister med tilsvarende økende trykk på overnattingssteder og spisesteder presser prisene i været.

I Spania har prisene innen turisme og overnatting økt med 2,4 prosent i år og 0,7 prosent i juli. I forhold til for ett år siden har prisene falt med 0,7 prosent.

Overnattingsprisene i Spania har imidlertid steget med hele 17,7 prosent hittil i år. I juli steg prisene med 3,7 prosent.

Dyrere pakkereiser

Prisen på pakkereiser til Spania har gått opp med 7 prosent fra januar til juli.

På restauranter, kafeer og barer i Spania har prisene steget med 0,7 prosent fra januar til juli, og 1 prosent på ett år.

Stort prishopp i august på Kanariøyene

Hotellprisene på Kanariøyene har gått opp med 8,7 prosent fra august i fjor til august i år, ifølge prisindeksen til reiseportalen Trivago, og ligger nå på 125 euro per natt i gjennomsnitt mot 115 euro i august 2015.

Gjennomsnittsprisen i Spania i august er 132 euro på prisindeksen, og i Europa 120 euro.

Fra juli til august har hotellprisene steget med 7,7 prosent på Kanariøyene.

I Las Palmas, Kanariøyenes største by, er gjennomsnittsprisen i august i år 74 euro per natt, hele 21,3 prosent opp fra august 2015.

Santa Cruz de Tenerife har økt 7,5 prosent til 72 euro per natt i gjennomsnitt.