Spanias første vr-senter skal etableres på Tenerife.

Det amerikanske selskapet EON Reality skal etablere Spanias første senter for virtuell virkelighet på utdanningssenteret CIFP César Manrique i Santa Cruz de Tenerife.

Foto; EON Reality

EON Realitys president, Mats W. Johansson og Kanariøyenes president,  Ángel Víctor Torres, deltok på en presentasjon av planene,for pressen på Tenerife på torsdag. 

Det gjorde også regionens utdanningsminister, María José Guerra, og representanter fra øyrådet på Tenerife og kommunen.

Regionregjeringen skriver i en pressemelding at utdanningsdepartementet investerer en million euro i prosjektet. Selskapet EON bidrar med programvarelisenser til en verdi av to millioner euro.

Oppstartprogrammet heter "Campus Classroom 3.0", og er et virtuelt utstillingsprogram og utviklingslaboratorium som skal inneholde ulike treningsopplegg. Yrkesfaglig utdanning, medisin og turisme, er områder det satses på i programmet.

EON Reality har eksistert i over  20 år, basert i California, og er i dag et multinasjonalt selskap. Avdelingen på Tenerife blir det foreløpige hovedkontoret i Spania. Planene er å ekspandere til den østlige provinsen Las Palmas og videre ut i Europa.

På Kanariøyene drar selskapet nytte av gunstige skattebetingelser.

Mats W. Johansson understreket på pressekonferansen at vi må endre måten vi jobber og lærer på ved å bruke virtuell virkelighet.

Tags