ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. APRIL 2017
Kultur- og naturressursene er blant det som gir Spania topplasseringen. Her naturmonumentet Roque Nublo på Gran Canaria. Foto: Gobierno de Canarias
Kultur- og naturressursene er blant det som gir Spania topplasseringen. Her naturmonumentet Roque Nublo på Gran Canaria. Foto: Gobierno de Canarias

Spania har verdens mest konkurransedyktige turismeindustri

For andre gang på rad har Spania blitt kronet som landet med verdens mest konkurransedyktige turismeindustri av World Economic Forum.

Spanien har världens mest konkurrenskraftiga turistnäring

ANNONSE

Rapporten kommer hvert andre år.  Travel & Tourism Competitiveness Report 2017: Paving the Way for a More Sustainable & Inclusive Future dekker økonomien i 136 land.

Foran Frankrike og Tyskland

Spania får 5,4 av 7 poeng på konkurransekraftindeksen, og topper med det listen foran Frankrike, Tyskland, Japan, Storbritannia, USA, Australia, Italia, Canada og Sveits, skriver avisen El PaIs

Det eneste som trekker ned for Spania er at forretningsmiljøet kan forbedres – det er for eksempel for tidskrevende og tungvint å skaffe byggetillatelser, investere og ansette folk. God infrastruktur, høyt sikkerhetsnivå og rike kulturressurser trekker opp.

Gode kultur- og naturressurser

I rapporten trekkes det frem at Spania har et unikt tilbud av kultur- og naturressurser kombinert med solid infrastruktur for turisme med gode flyforbindelser og sterk politisk støtte.

Dessuten at Spania drar fordeler av at Midtøsten og deler av Vest-Europa er negativt påvirket av sikkerhetsaspekter.

Har klatret fort

I 2011 var Spania nede på en 8. plass, men klatret til 4. plass i 2013 og helt til topps i 2015 og 2017.

14 nøkkelområder på fire områder blir analysert i rapporten. Spania fikk ikke flest poeng på noen av de 14 områdene, men skåret bra på alle.

Lavest poengsum fikk landet for konkurransedyktighet på pris, hvilket betyr at Spania ikke er blant de billigste landene i verden å feriere, i hvert fall ikke sammenlignet med land som Egypt, Malaysia, Algerie og Iran.

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE