ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. DESEMBER 2013
Denne stranden i Tasartico er en av flere landingssteder for narkotika langs vestkysten av Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Smugler narkotika via vestkysten av Gran Canaria

Kriminelle nettverk bruker i større grad vestkysten og nordvestkysten av Gran Canaria som landingssted for narkotika, hevder politiet.

Vestkysten er bratt og utilgjengelig med lite befolkning, noe som gjør det vanskeligere for politiet å overvåke området.

En stor gummibåt som angivelig er brukt til narkotikasmugling ble senest oppdaget på Tasarte-stranden i La Aldea kommune i forrige uke, skriver Laprovincia.es.

Narkotikatrafikken er blitt en snakkis blant befolkningen, ifølge ordføreren i La Aldea, José Miguel Rodríguez. Myndighetene tror at smuglerne samarbeider med lokalbefolkningen.

Både Tasarte, Tasartico og flere steder oppover langs vestkysten helt opp til Gáldar lengst i nord blir brukt som landingssteder for narkotika, hevder politiet.

Nå blir problemet løftet opp på den politiske dagsordenen, og et møte er nært forestående. Det kan resultere i økt kystovervåking.

ANNONSE
ANNONSER