Slange oppdaget i Tunte sør på Gran Canaria for første gang

En californisk kongesnok ble på tirsdag for første gang oppdaget i fjellbyen San Bartolome deTirajana, også kalt Tunte, sør på Gran Canaria.

Det er tre varianter av californiaslangen på Gran Canaria: mørk med langsgående stripe, tverrstripet og albino. Foto: Life+ Lampropeltis

Slangen ble oppdaget like utenfor sentrum ved gravlunden i byen og bak en skole av to jenter, skriver avisen La Provincia.

Den ble ikke fanget inn. De to jentene stakk angivelig fra stedet og varslet en nabo, som ikke klarte å finne slangen.

Stadig større slangeproblem

Det blir anslått at cirka 30 000 slike slanger lever i naturen på Gran Canaria, de fleste i Gáldar, Telde og Valsequillo.

Slangene er ikke farlige for mennesker, men hører ikke hjemme i faunaen og er uønsket fordi de spiser vernede arter og forstyrrer balansen i naturen.

Ingen av de mange forsøkene på å bli kvitt slangene opp gjennom årene har ført frem, og slangene har fortsatt å øke i antall og spre seg til nye områder. Nå også til Tunte.

Har spredd seg til sørsiden av øya

I år er det fanget slanger sør på øya i Juan Grande, Montaña la Data, El Salobre, El Tablero, Maspalomas og Fataga, hvilket er et bevis på at de har spredd seg ytterligere.

28. april var den foreløpig siste fangstkampanjen. Da ble 148 slanger fanget inn, og det skal kjøres flere fangstkampanjer i løpet av sommeren.

De fleste slangene som er fanget hittil har blitt funnet i Valle San Roque og Cuevas Negras i Valsequillo, og i Jinámar-dalen, La Pardilla, Cruz la Gallina, Mercalaspalmas, Balcón de Telde, Caserones og La Soberana.

Det er også fanget slanger i Santa Brígida og i Barranco de Guiniguada, Lomo Blanco og Las Rehoyas i Las Palmas.

Lenker

EU-prosjektet Life+ Lampropeltis