ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. JANUAR 2016
Vannparken skal bygges i El Veril. Ill: Google Maps / Canariajournalen.no
Vannparken skal bygges i El Veril. Ill: Google Maps / Canariajournalen.no

Skjær i sjøen for badepark på Gran Canaria

En rettslig avgjørelse setter midlertidig stopp for byggestart for en enorm vannpark i El Veril ved Playa del Ingles sør på Gran Canaria.

ANNONSE

Nylig ble det kunngjort av alt var klart til å starte byggingen etter at prosjektet fikk prioritert behandling i den offentlige administrasjonen på Gran Canaria.

Et selskap ved navn Lebensraum Wassers SL, registrert i 2014, har imidlertid klaget tildelingen av lisensen inn for domstolen fordi de mener den kan ha blitt tildelt på ulovlig vis.

Nå har lokalretten i Las Palmas gitt Lebensraum Wassers medhold. Det betyr at lisenstildelingen til Loro Parque, selskapet som skal bygge vannparken, må trekkes tilbake inntil forholdene er avklart.

Lebensraum Wassers har argumentert med at lisenstildelingen er ulovlig fordi andre selskap ikke fikk komme med alternative forslag for bruk av området.

Kanariøyenes president, Antonio Morales, uttaler til nyhetsbyrået Efe at han er trygg på at den juridiske floken ikke vil stoppe byggingen av parken, men innrømmer at det kan innebære en forsinkelse.

Morales sier også at det er representanter for privat sektor som ikke aksepterer fri konkurranse som er ansvarlig for å bremse prosjektet. Dermed antyder han sterkt at det er en konkurrent til Loro Parque som står bak klagen fra Lebensraum Wassers.

Avisa La Provincia skriver at det er en kobling mellom Lebensraum Wassers og Aspro Ocio, som eier vannparken Aqualand og fugleparken Palmitos Park sør å Gran Canaria.

Les også

Nytt hotell skal bygges i Playa del Inglés-området

Norsk storhotell vokser fram i Puerto de Mogán

Grønt lys for bygging av gigantisk badepark på Gran Canaria

Puerto Rico får nytt kjøpesenter

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE