Sexturismen øker på Kanariøyene

Kanariøyene er i ferd med å bli etablert som et reisemål for sexturisme, viser en ny studie i regi av regionsregjeringen og universitetet i La Laguna på Tenerife.

Nattklubb. Illustrasjonsfoto: Pixabay.

Det er særlig i turistområder på Gran Canaria og Tenerife at prostitusjonen øker, viser studien, som er kalt "Diagnose av kvinneprostitusjon på Kanariøyene".

Konflikter i land i Afrika og Asia hvor sexturisme er etablert på steder med masseturisme har ifølge forskerne ført til at menn som reiser for å kjøpe sex ser etter andre reisemål med masseturisme.

Det er angivelig menn i alle aldre, av mange nasjonaliteter og religiøse og politiske overbevisninger som kjøper sex på Kanariøyene. Det påpekes at den økonomiske krisen har bidratt til økt prostitusjon.

I august har det vært mange kommentarer på reiseportalen Tripadvisor om ungdomsprostitusjon, halliker, berusede barn og narkotika sør på Gran Canaria og Tenerife, viser en studie som avisen ABC har utført. Mange av kommentarene er slettet av nettsidens moderatorer.

Politiet har avslørt flere tilfeller av tvangsprostitusjon på Kanariøyene de siste par årene, og det har også blitt avdekket minst to tilfeller der ungdom som bor på ungdomshjem har blitt lokket inn i prostitusjon.