ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. OKTOBER 2011
Seier for beboerne i flyplasstriden på Gran Canaria
1500 familer med 5000 mennesker må flytte når en tredje rullebane skal bygges på Gran Canarias flyplass.

Seier for beboerne i flyplasstriden på Gran Canaria

5000 innbyggere i Ojos de Garza må flytte når en tredje rullebane skal bygges på Gran Canarias internasjonale flyplass. I går ble det klart at de kompenseres med 2008-priser for boligene.

Folk som må flytte på grunn av en ny rullebane på Gran Canaria har ført en lang og hard kamp mot den kanariske regjeringen og den spanske staten. I går vant de frem.

Den spanske staten, gjennom flyplassverket AENA, og den kanariske regjeringen undertegnet 4. oktober en avtale om at priser som tilsvarer eiendomsverdien i 2008 skal gjelde når boligene eksproprieres. Det vil si før eiendomsprisene begynte å falle. 2008 er det året da det ble avgjort at eiendommer skulle kjøpes opp for å gi plass til den nye rullebanen.

Dette er litt av en seirer for de 1500 familiene som bor i Ojos de Garza. De har kjempet hardt for å nå frem med sine krav. I det siste har to av innbyggere til og med gått til sultestreik for å bli hørt.

Staten stiller betingelse om at alle tiltak i avtalen blir juridisk godkjent av statens jurister. Men Kanariøyenes regjering er trygg på at utbyggingsavtalene og vilkårene for ekspropriering og erstatning til innbyggerne ikke vil møte rettslige problemer.

Beboerne er tilbudt å flytte til nye boliger i Montaña Las Tabaibas. De som ikke ønsker å flytte dit, kan forhandle frem en kompensasjon som tilsvarer verdien av deres eiendom i 2008.

ANNONSE

Internasjonal volleyballcup i Vecindario

27.09.2018 09:00 - 30.09.2018 12:30

SPORT: Gran Canaria Volleyball Cup, en internasjonal volleyballcup som spilles i Vecindario.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE