ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. JANUAR 2017 - SIST ENDRET 05. JANUAR 2017
Mogan kommune ligger sørvest på Gran Canaria og strekker seg langs kysten fra Arguineguin til Puerto de Mogan og Veneguera, og et godt stykke inn i landet. Kyststrekningen er svært populær blant skandinaviske turister, og det er her det er flest fastboende og overvintrende nordmenn. Foto: Google Earth

Se hva Mogan kommune skal bruke 10,6 millioner euro til

Gran Canarias nest største turistkommune Mogan har fått 10,7 millioner euro til rådighet fra forskjellige fond til å gjennomføre investeringer og prosjekter av strategisk betydning.

Artikeln har svenskt språkval.

Pengene kommer fra ulike EU-fond, regjeringen i Spania og regionsregjeringen på Kanariøyene, og skal brukes til fem tiltak på flere punkter i kommunen, ifølge ordfører Onalia Bueno.

Kystpromenade

Et av disse tiltakene er første fase i oppussingen av en kystpromenade mellom Las Maranuelas-stranden i Arguineguin og Anfi del Mar lenger vest.

En kanalisering av Costa Alegre-ravinen (Costa Alegre er navnet de lokale bruker, de fleste andre kjenner navnet la Lajilla) til en kostnad av 300.000 euro er en del av dette arbeidet. Pengene tildeles av den kanariske regionsregjeringen.

Naturbasseng 

I tillegg går det med en halv million euro ra den spanske stat til rehabilitering av naturbassenget i Costa Alegre, hvor fronten av promenaden og bassenget skal beskyttes mot bølger og det skal bygges terrasse, restaurant og et grøntområde.

Toaletter

Et annet tiltak er forskjellige forbedringer på strender i kommunen, slik som fornying av toaletter på Las Marañuelas-, Patalavaca- og Taurito-strendene. Dette er nødvendig for å ha håp om å få tildelt blått flagg, en kvalitetsutmerkelse for strender.

300.000 euro skal brukes til dette. Også disse pengene kommer fra Kanariøyenes regionale regjering.

Parkering

En ny parkering for 500 biler i Arguineguin innebærer en investering på fem millioner euro.

Pengene kommer fra Kanariøyenes utviklingsfond, Fdcan.

255.000 euro er tildelt fra et EU-fond til Ecoturmac-prosjektet, som skal løfte frem naturarven, landskapet og markedsføre økoturisme og aktiv turisme i kommunen.

Pino Seco-rehabilitering

I tillegg er det hentet inn 4,2 millioner euro fra EUs Feder-fond for bærekraftig utvikling og vekst i urbane strøk.

Disse pengene skal gå til regenerering og rehabilitering av Pino Seco-ravinen, et prosjekt som skal ferdigstilles i 2022.

Les også

Arguineguín, en norsk høyborg på Gran Canaria

Mogán: En alminnelig kanarisk landsby

Puerto de Mogán, en idyllisk turistfavoritt

Puerto Rico: Mye sol og varme og lite vind

Taurito: Hotellanlegg i trang kløft

Tauro: Fra landsby til turistmaskin

ANNONSE

Mogan

Mogan er en av de 21 kommunene på Gran Canaria. Det er også navnet på landsbyen Mogan, hvor rådhuset ligger, åtte kilometer inn i landet fra kystbyen Puerto de Mogan.

ANNONSE
ANNONSER