Saftige bøter innføres i nytt dyrevernregulativ for Las Palmas

Det nye dyrevernregulativet til Las Palmas kommune innfører bøter på opptil 30.000 euro for brudd på regulativet.

Sterkt avmagret boxer i Las Palmas. Hundeeiere som lar slikt skje kan få opptil 30 000 i bot, ifølge det nye dyrevernregulativet i Las Palmas Foto: Policia Local

Blant nyhetene i regulativet er et forbud mot å stille ut hunder og katter i bur når de skal selges, og mot bruk av dyr i sirkus.

Det skal bli tillatt å ta med kjæledyr på offentlig transport, og det blir forbud mot å la dyr sitte innestengt uten god ventilasjon i parkerte biler i direkte solskinn.

Regulativet tar også blant annet for seg regulering av løskatter.

Regulerer kjøp og salg

I tillegg ansvarlig kjøp og salg av dyr, inkludert salg via internett, annonser og lignende med det for øye å motvirke svindel med dyrehandel.

Ansvarlig dyrehold er også en del av regulativet, inkludert oppførsel når dyret tas med ut blant folk i det offentlige.

Oppdrett blir regulert med tanke på å sikre morens og valpenes velferd, og påkjørsel av dyr, som ikke har vært omtalt i regulativer tidligere, er også med. Dessuten eierskap av eksotisk fauna.

Adopsjon

Sterilisering av adopterte dyr er også en del av regulativet.

Lengden på hvor lenge dyrene kan oppbevares i dyremottak er redusert for å få dyrene adoptert så raskt som mulig.

Dette er bøtenivåene

Bøter på mellom 100 og 300 euro blir gitt for bruk av kvelehalsbånd eller halsbånd med pigger eller som kan gi elektrisk støt, og for ha dyr i utstillingsvindu.

Neste trinn på skalaen er mellom 301 og 2000 euro for blant annet mangel på identitetsmerking med databrikke eller oppbevaring av dyr på steder hvor deres velferd ikke er garantert, eller hvor de utgjør en fare eller trussel.

Mishandling og vanstell av dyr og trening av dyr for å styrke deres aggressivitet blir ansett som alvorlige brudd på regulativet, med bøter på mellom 2001 og 30 000 euro.

Seks måneder

Regulativet skal trå i kraft om cirka seks måneder etter å ha gått gjennom en godkjenningsprosess, kunngjorde kommunen i dag.

Det nåværende dyrevernregulativet i Las Palmas er 20 år gammelt.  

Tags