ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. JANUAR 2019
Ryanair har vurdert å legge ned baser på Kanariøyene, slik Norwegian skal gjøre, men det er nå klart at Ryanair ikke kommer til å gjøre det. Foto: Hugo Ryvik
Ryanair har vurdert å legge ned baser på Kanariøyene, slik Norwegian skal gjøre, men det er nå klart at Ryanair ikke kommer til å gjøre det. Foto: Hugo Ryvik

Ryanair skal ikke stenge flybaser på Kanariøyene

Ryanair kommer ikke til å stenge baser på Kanariøyene i år, slik som Norwegian har kunngjort at de gjør på Gran Canaria og Tenerife, kunngjorde selskapet på turistmessen Fitur i Madrid i går, torsdag.

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Ryanair skal ikke stenge flybaser på Kanariøyene

Følg Canariajournalen på Facebook.

Der kan du i tillegg til nyhetsflyten følge diskusjonene og bidra selv i kommentarfeltene, og få en hel del ekstra informasjon, blant annet i form av:

  • Bilder
  • Filmklipp
  • Tips og råd
  • Ting som skjer
  • Informasjon som kan være nyttig
  • Nyheter om Kanariøyene fra andre medier

En stenging av baser på Kanariøyene har vært vurdert av Ryanair, men det blir altså ikke noe av.

Selskapet har bekreftet at de øker antallet seteplasser fra det spanske fastlandet med 17 prosent i år, ifølge Promotur, Kanariøyenes markedsføringsorgan for turisme.

357 avganger hver uke i vinter

Ryanair transporterte 3.223.080 passasjerer til Kanariøyene i 2018.

Denne vintersesongen har selskapet 357 ukentlige regulære flyavganger til Kanariøyene fra Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Irland, Nederland, Tyskland, Belgia, Frankrike, Italia, Polen og Ungarn, samt fra sju byer på det spanske fastlandet.

Ryanair gikk nylig ut med et varsel om at de venter dårlige økonomiske resultater for 2018.

Selskapet er også for tiden i konflikt med de kabinansattes fagforeninger, som ikke vil signere en avtale som Ryanair ønsker at de skal signere, og har truet med å legge ned baser hvis de ikke signerer.

Iberia Express vil ta over Norwegian-ruter

Det spanske flyselskapet Iberia Express har kunngjort at de vil ta over noe av trafikken som Norwegain kutter ned på i Spania, og vil ansette flere på basene på Gran Canaria, Tenerife og i Madrid og Palma de Mallorca.

Norwegian, som legger ned tre baser i Spania og kutter noen avganger og ruter, har tilbud ansatte ved baser som legges ned å flytte over til basene i Madrid, Oslo og Stockholm eller til Norwegians langdistansenettverk.

350-400 kabinansatte blir berørt av basenedleggelsene. Den spanske fagforeningen Sepla krever at pilotene i Spania som blir berørt skal få flytte til det spanske nettverket.

18 millioner flyseter til Kanariøyene i 2019

Flyselskapene har til sammen 18 millioner flyseter planlagt til Kanariøyene i vinter- og sommersesongen 2019, ifølge informasjon som den regionale regjeringen la frem på Fitur i går.

Vintersesongen for turisme går fra november til april, og sommersesongen fra mai til oktober.

Møter er holdt på messen med flyselskapene Vueling, Iberia Express, Air Europa, Norwegian og Globalia og representanter fra turismemyndighetene i flere land.

Vueling øker til Kanariøyene

Vueling har informert Promotur om at de skal transportere ti prosent flere passasjerer til Kanariøyene i år.

Selskapet har 133 ukentlige avganger til øygruppe i vintersesongen fra Frankrike, Nederland, Italia, Sveits og det spanske fastlandet. I sommersesongen skal selskapet ha 171 ukentlige avganger.

Air Europa, som er ied av Globalia, skal også øke antall avganger.

Bekymring om Brexit

I en debatt om Brexit organisert av Turespaña på torsdag ble det understreket hvor mye de britiske turistene betyr for Kanariøyene. Det er den klart største turistgruppen, og turismen bidrar med 35 prosent til Kanariøyenes bruttonasjonalprodukt.

Britene brukte 4500 millioner euro på feriereiser til Kanariøyene i 2018. Sju prosent av de 73 millioner reisene britene gjør utenlands går til Kanariøyene.

Flytrafikken kan bli begrenset hvis det blir en hard Brexit uten avtaler med andre land.

Les også

Norwegian legger ned flybaser på Gran Canaria og Tenerife

861 400 skandinaver tok direktefly til Gran Canaria i 2018

Fakta om å fly til Gran Canaria

Ny årsrekord for antall flypassasjerer på Kanariøyene

Hit reste svenskarna med TUI 2018: Tre Kanarieöar på topplistan

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

ANNONSE

Karneval i Las Palmas 2020

07.02.2020 20:30 - 01.03.2020 23:59

Karneval i Las Palmas med tema "Det var en gang".
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE