ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 28. JANUAR 2012
Røykeforbudet suger, mener mange av leserne
Playa de Mogan er en av strendene hvor det blir forbudt å røyke. Foto; Hugo Ryvik.

Røykeforbudet suger, mener mange av leserne

De fleste av Canariajournalens lesere reagerer sterkt negativt på at Mogan på Gran Canaria innfører røykeforbud på strendene.

ANNONSE

Kommentarer på Facebook

Si din mening om røykeforbudet her.

Et utvalg leserkommentarer

"Hæææ,blir det ikke lov til å røyke utendørs heller? Mister vel en del turister da tenker jeg! Helt tullete spør du meg!"

"Sånt ferbanna tull!"

"Idioti! Skal Mogan ansette "røykepoliti" nå da?"

"Helt rett!:-)"

"Supert :)"

"De blir å tape turister mener jeg, bare kjedelige folk som ikke røyker"

"Det blir for dumt"

"Yippi!"

"Kjempebra på tide.De kaster sneiper overalt, gledelig nytt:)"

"Nå har jeg fått tilbake trua på Spania"

En rykende debatt har pågått på Canariajournalens facebooksider etter nyheten i går om røykeforbud på Mogans strender. De fleste som ytrer sin mening er imot et slikt forbud.

Nå kan røyketilhengerne i hvert fall trøste seg med at de andre kommunene ikke følger Mogans eksempel. Spørsmålet er om røykerne går så langt som å trekke bort fra Mogans strender til Playa Ingles og andre strender for å få røyke videre mens de solbader.

450 euro i bot

Forbudet i Mogan kan forsvares med at der er umulig å rydde bort alle sigarettsneiper på stranda, ifølge Tomás Lorenzo, som er Mogan kommunes ansvarsmann for Playa de Mogan.

Og med at barn må beskyttes mot tobakksrøyk og mot muligheten for å brenne seg på sneiper som ikke er ordentlig slukket, skriver Laprovincia.es.

Lokalpolitiet skal overvåke at forbudet ikke brytes. Du kan få opp til 450 euro i bot hvis du blir knepet i å ta deg en blås på stranda.

Sier nei

Kommunene San Bartolome de Tirajana, Las Palmas de Gran Canaria og Telde utelukker at de vil innføre et slikt forbud, skriver Laprovincia.es.

Ansvarlig for Playas de San Bartolomé, José Carlos Alamo, sier til La Provincia at røykere er en viktig del av turistene som bruker strendene til avslapning og fornøyelser.

Et røykeforbud på Maspalomas strender vil gå imot prinsippene om fri turisme, og vil dessuten være umulig å håndheve, sier han.

ANNONSE

Vandrefestival på Gran Canaria

24.10.2018 09:00 - 28.10.2018 19:00

VANDRING: Gran Canaria Walking Festival
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE