ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. MARS 2012
Røykeforbud på populære sydenstrender likevel
Det går mot røykeforbud på Playa de Mogan, Playa de Taurito, Playa de Tauro, Playa de Cura, Playa Balito, Playa Verga, Playa Amadores og strendene i Arguineguin og Puerto Rico. Foto: Fotolia.

Røykeforbud på populære sydenstrender likevel

Det går mot en ny helomvending i den kontroversielle saken om røykeforbud på populære turiststrender på Gran Canaria. Mye tyder på at det blir totalforbud likevel.

ANNONSE

Si din mening!

Røykeforbud på populære sydenstrender likevel

Hva synes du om at det likevel går mot røykeforbud på strendene, og at andre kommuner på Gran Canareia kan komme til å følge Mogans eksempel? Si din mening på Facebook!

Les også:

Musikkforbud på Mogáns strender

Trekker tilbake røykeforbud på strendene

Røykeforbudet suger, mener mange av leserne

Mogan innfører røykeforbud på strendene

Om Mogan

En storm av klager kom da det den 26. januar ble kjent at et røykeforbud skulle innføres på alle strendene i Mogán kommune sør på Gran Canaria.

Forbudet skulle gjelde en rekke populære turiststrender mellom “norskebyen” Arguineguín og ferieperlen Puerto de Mogán.

Ordføreren i Mogán, Francisco Gonzalez, bøyde av for kritikken tidlig i februar og forkynte at kommunen ville søke andre løsninger, som å innføre spesielle røykesoner.

Men nå går det mot et røykeforbud likevel.

Klager ikke

Årsaken er at bare en eneste klage har kommet inn etter en måneds offentlig visning av Mogán kommunes nye vedtekt om bruk og utnyttelse av kysten, hvor paragraf 13 forbyr røyking på strendene.

Ordfører Gonzales og turistråd Tomás Lorenzo sier nå ifølge Canarias7.es at de seriøst vurderer å beholde så godt som hele den opprinnelige teksten i vedtektene. Det eneste som fjernes, er et forbud mot nattbading.

I så fall blir røyking helt forbudt på strendene

Bred støtte

Tomás Lorenzo viser til at representanter for turistnæringen i Mogán er overveiende positiv til et forbud, og at meningsmålinger viser at over 65 prosent er enige i et slikt forbud.

Han hevder også at andre kommuner på Gran Canaria venter og ser hvordan det går i Mogán før de eventuelt innfører et tilsvarende røykeforbud.

Røykeforbud i Nice

For et års tiden ble det innført røykeforbud i Central Park i New York.

Nylig ble det kjent at Centenaire-stranden i Nice blir røykfri fra neste sommer, den første store franske byen som innfører et slikt forbud, med forelegg på opptil 38 euro for folk som blir tatt i å røyke.

Miranda-stranden i L'Escala på Costa Brava i Spania har et røykfritt område. Men der er det ikke straffbart å røyke.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

27.07.2018 18:00 - 29.07.2018 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa CanariaSoul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE