ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. SEPTEMBER 2017 - SIST ENDRET 12. SEPTEMBER 2017
Dette overvåkingsbildet viser angivelig ransmann og offer ved en minibank i Arguineguin. Foto: Guardia Civil
Dette overvåkingsbildet viser angivelig ransmann med hjelm og en nordmann som ble ranet ved en minibank i Arguineguin. Foto: Guardia Civi

Ranet utlendinger i Patalavaca og Puerto Rico og skulle flykte til Oslo

Politiet har pågrepet en mann (40) og en kvinne (33) fra Spania som er mistenkt for å ha ranet utlendinger, deriblant en nordmann,  i Patalavaca og Puerto Rico sørvest på Gran Canaria med vold og trusler. Paret hadde reservert flybilletter til Oslo da de ble pågrepet.

Rånade utlänningar i Patalavaca och Puerto Rico och skulle fly till Oslo

ANNONSE

Politiet fikk 21. august inn en anmeldelse fra en person som skal ha fått besøk i sitt hjem i Patalavaca den 8. august av en person som utga seg for å være politi.

Med vold og trusler skal han ha krevd inn en påstått gjeld i Norge, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Truet til å ta ut penger

Offeret skal ha blitt truet til å ta ut 500 euro i en minibank i Arguineguin og gi pengene til gjerningsmannen. Offerets partner skal deretter ha blitt tvunget til å gi fra seg 700 euro.

Forholdet skal ikke ha blitt anmeldt tidligere av frykt for represalier.

Kvinne angrepet og ranet i Puerto Rico

22. august kom det inn en ny anmeldelse der en utenlandsk turist hevdet at hun ble angrepet bakfra da hun var på vei til sin bolig i Puerto Rico . Hun skal ha blitt truet med våpen til å gi fra seg 35 euro og en dyr mobiltelefon.

Politiet hentet inn bilder fra videoovervåking ved bankautomaten og banken hvor det første offeret tok ut penger, og fra et kjøpesenter og en boligblokk hvor kvinnen ble ranet i Puerto Rico.

Bildene skal ha avslørt at kvinnen ble forfulgt av den antatte gjerningsmannen i flere minutter inntil hun kom til et bortgjemt område hvor hun ble angrepet. Han skal deretter ha forlatt stedet i en drosje.

Det skal også ha blitt avslørt at det var den samme personen som ble filmet ved banken.

Denne mannen skal også ha blitt pågrepet for et ran i en leilighet i Puerto Rico den 23. august, og prøveløslatt i påvente av at rettssaken skulle komme opp.

Gjemte seg i boligen

Straks gjerningsmannen var identifisert, ble det gjort forsøk på å spore ham opp og pågripe ham. Det skal imidlertid ikke ha vært så enkelt i og med at han og hans partner og antatt medsammensvorne angivelig gjemte seg i en leilighet og nektet å komme frem.

Ved hjelp av overvåking fant politiet ut at paret forlot hjemmet tok en drosje til flyplassen den 31. august med kofferter.

Pågrepet  på flyplassen

Politiet fulgte etter drosjen til flyplassen og samarbeidet med Guardia Civils tollinspektører, det nasjonale politiet og det private sikkerhetsselskapet p flyplassen, for å lokalisere paret.

De ble pågrepet med flybilletter til Amsterdam, reservasjoner på flyreise til Oslo og hotellopphold i Oslo.

I tillegg skal de ha hatt med seg 4.110 euro i kontanter, 44 pakker tobakk av forskjellige merker som er knyttet til et ran i en butikk i Patalavaca, 95 gram hasjisj og 37 trankimazin-tabletter gjemt i en kaffepakke.

Begge ble fremstilt for en dommer i San Bartolome de Tirajana og er løslatt inntil rettssaken kommer opp.

ANNONSE

Brothers in Band spiller Dire Straits-musikk i Las Palmas

04.04.2019 21:00

Tributtbandet Brothers in Band spiller Dire Straits-musikk på konserthuset Alfredo Kraus i Las Palmas
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE