ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. OKTOBER 2016 - SIST ENDRET 31. DESEMBER 2020
Behovet for nye ovenattingssteder er prekært på Gran Canaria, men hvor mange turister tåler øya? Radisson åpner et nytt hotell i Puerto de Mogan med plass til over 900 gjester 15. desember. Foto: Radisson

Proppfulle hoteller på Gran Canaria i vinter

Det kan bli vanskelig å finne overnatting på Gran Canaria i vinter, og regn ikke med at det blir billlig.

ANNONSE

Presset på Kanariøyenes overnattingssteder er historisk høyt stort sett i hele vinter, og Gran Canaria opplever den største etterspørselen.

Fullt i sør mye av vinteren

På Gran Canaria er det fullt store deler av vinteren på hoteller som ligger i de mest ettertraktede områdene ved kysten i sør, ifølge en offisiell undersøke som Kanariøyenes regjering har fått gjennomført.

I oktober, november og desember ventes det et belegg på godt over 90 prosent på Gran Canarias hoteller samlet sett, ifølge undersøkelsen, som er omtalt i avisen Canarias 7.

Når andre overnattingssteder utenom hotellene også tas i betraktning, er det ventet et belegg totalt sett på 88,6, 89,1 og 82,7 prosent i henholdsvis oktober, november og desember på Gran Canaria.

Over 90 prosent belegg på hoteller ut året

Totalt på Kanariøyene er det også ventet et belegg på over 90 prosent i årets tre siste måneder, og 88, 85 og 80 prosent for alle overnattingssteder samlet sett.

I de få lukene da det ikke er fullt så stor pågang fra utenlandske turister, fylles hotellene opp med spanske turister.

Dette gjelder særlig den helgen vi er inne i nå, til og med Alle Helgeners Dag på tirsdag (Todos Los Santos), som er helligdag i Spania og en stor og viktig familiedag for spanjolene.

Dessuten fra fredag 3. til søndag 11. desember, i og med at tirsdag 6. desember er Spanias nasjonaldag og torsdag 8. desember er en markering av jomfru Marias plettfrie unnfangelse, også en helligdag – mange tar fri fra jobb i mellomdagene den uken.

Flere turister enn ventet i sommer

I sommer og september var det uventet stort belegg på Kanariøyenes overnattingssteder.

De økte i september belegget med åtte fra i fjor til 85 prosent. Hotellene økte med drøyt seks prosent og leiligheten med drøyt ti prosent.

Belegget på samtlige overnattingssteder på Gran Canaria samlet sett var på cirka 70 prosent totalt for månedene juli, august og september, ifølge tall fra det statistiske instituttet på Kanariøyene, Istac, som ble publisert denne uken, åtte prosent opp fra i fjor.

Antallet overnattinger på Gran Canaria økte med tolv prosent i de tre månedene fra i fjor, og prisen gikk opp med sju prosent.

Kanariøyene har gått fra å være en vinterdestinasjon til å være en helårsdestinasjon for turisme, med en million eller flere turister hver måned gjennom hele året i år.

Prisene stiger

Den store pågangen fører til at overnattingsprisene, som lenge har vært på vei opp, stiger ytterligere i vinter.

I oktober ligger hotellromprisene i gjennomsnitt på 118 euro per døgn på Kanariøyene, nest høyest av regionene i Spania, ifølge prisindeksen til hotellportalen Trivago.

Over tre firedeler av hotelleierne på Kanariøyene tror at forretningene vil gå bedre denne vinteren enn forrige vinter, da det ble satt nye rekorder.

Nesten seks av ti tror de vil få høyere belegg på overnattingsstedene, og bare 2,3 prosent tror det blir lavere belegg. Resten tror det blir omtrent som forrige vinter.

Over 500.000 sengeplasser

Kanariøyene har ifølge de siste tallene fra regionsregjeringen 545.393. sengeplasser for turister. Nesten en firedel av dette, 121.847 sengeplasser, er i privatboliger som leies ut til turister.

Les også

Gran Canaria venter 22 prosent flere turister fra Norden i vinter

Overnatting på Gran Canaria

Her er det dyrest og billigst å overnatte på Gran Canaria

Drøm søtt på sjokoladefabrikk i Las Palmas

Kanariøyene har Spanias nest høyeste hotellpriser i oktober

Stadig dyrere å feriere på Kanariøyene

Gran Canaria har de høyeste leieprisene på ferieboliger

Turismetomter har kapasitet til 150.000 nye turistsengeplasser på Kanariøyene

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER