ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. OKTOBER 2012
Agüimes hundeposer
I Agüimes finnes det flere steder slike beholdere med hundeposer. Foto: Hugo Ryvik.

Privatdetektiver spaner på dårlige hundeeiere

Agüimes kommune på Gran Canaria leier detektiver for å avsløre hundeeiere som ikke plukker opp avføringen etter hundene sine.

Tiltaket er innført etter at flere innbyggere i Agüimes kommune har klaget på at det ligger hundemøkk på fortau, i gatene og på lekeplasser, melder nyhetsbyrået Efe.

Dårlige hundeeiere risikerer bøter på mellom 300 og 3000 euro. De høyeste bøtene gis for alvorligere brudd på bestemmelsene for hundehold enn at avføring ikke blir plukket opp.

Detektivene er i sving periodevis i 15 dager om gangen i sentrum av Agüimes by, Arinaga og andre steder i kommunen hvor folk ferdes mye.

Kommunen har plassert ut stasjoner hvor det fins poser som kan brukes til å plukke opp dritten. Det blir også delt ut flyveblad for å gjøre folk mer bevisste på godt hundehold.

I den siste kontrollperioden ble 15 hundeiere bøtelagt. Utgiftene til detektivene er angivelig lavere enn pengene kommunen får inn på bøter.

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE