ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JULI 2020
Politiets iZ-biler er på plass på Kanariøyene. Foto: Policia Nacional

Politiets smarteste overvåkingsbiler patruljerer Kanariøyene

Det nasjonale politiet setter inn en avansert overvåkingsbil som de kaller iZ på Kanariøyene.

Det er hybridbilmodellen Toyota Prius+ som er rigget med avansert  overvåkings- og kommunikasjonsutstyr som skal ut på veiene, skiver politiet i en pressemelding.

Bilene kan blant annet utveksle film,bilder og annen informasjon i sanntid med høy kapasitet. Den kan for eksempel sjekke opptil 400 registreringsnummer automatisk i minuttet.

Bilene ble presentert i dag tidlig, torsdag, på Policia Nacionals hovedkvarter på Kanariøyene, og skal settes i drift i sommer.

De kan kommunisere både med politisentraler og med andre politistyrker og patruljer direkte. Dermed kan de gjennomføre prosedyrer ute på veiene som tidligere bare kunne gjennomføres på politisentralene.

Et eksempel på dette er at bilene har lesere for fingeravtrykk som er koblet til politiregisteret, slik at folk kan identifiseres på stedet.

Opptak av lyd og bilde som bilene gjør kan benyttes som bevisførsel i straffesaker, hvis nødvendig, og beskytte innbyggernes rettigheter, ifølge politiet.

Alle tilleggfunksjoner for politioppgaver styres via en konsoll med en ti tommer stor trykkfølsom dataskjerm, med et eksternt tastatur, eller automatisk.

Registreringsnummer på biler leses av en OCR-leser, som konverterer skiltinformasjonen til bokstaver og tall, som kan behandles automatisk i datasystemet. Leseren skal fungere i dårlig lys også, og i nattemørke.

Bilene har kamera som filmer både fremover og bakover, og et som filmer folk som blir anholdt og sitter i bilen. Opptak starter automatisk når noen setter seg i setet.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER