Politiet tror ekskjæresten drepte Juana Ramos og dumpet liket i havet

Den 54 år gamle kvinnen Juana Ramos har vært savnet fra sitt hjem i Las Palmas siden 20. august. Politiet tror at ekskjæresten har drept kvinnen og slengt liket i havet i Arucas nord på Gran Canaria.

Politiet tror at Juana Ramos er tatt av dage av ekskjæresten, som hun skal ha avsluttet et årelangt forhold til. Foto: Privat

Ekskjæresten ble pågrepet 5. september og sitter varetektsfengslet. Denne uken ble det gjort en rekonstruksjon av bevegelsene til Ramos og den siktede på forsvinningsdagen.

Den siktede mannen skal ha forklart at han var på utflukt med Juana Ramos til Moya om formiddagen den dagen hun forsvant, og at han fraktet henne tilbake til hennes hjem i La Paterna.

Krysspeiling av mobiltelefonsignalene til Ramos og mannen stemmer imidlertid ikke over ens med mannens forklaring om hvor de hadde vært, skriver avisen La Provincia.

Politiets teori er ifølge avisen at mannen tok livet av kvinnen og dumpet liket i havet i et område som kalles El Guincho i nærheten av Bañaderos i Arucas kommune.

Mobilsignalene viser angivelig at begge beveget seg dit, og at signalene fra kvinnens mobil opphørte på dette stedet.

Mannen, som er kokk og fisker, er angivelig kjent i dette området, som ikke er opplyst, sjeldent blir besøkt av folk, og ikke kan sees fra boliger i nærheten eller fra hovedveien.

Han bor i Bañaderos, og skal ha oppsøkt El Guincho tre ganger i dagene før kvinnen forsvant.

Dommeren skal ha beordret søk i kystområdet hvor kvinnen forsvant, og skal ha bedt om en oversikt over havstrømmer på det aktuelle tidsrommet.

Havstrømmene kan potensielt ha ført liket, hvis det faktisk ble dumpet der, så langt som til Agaete nordvest på øya.