ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 04. JULI 2020
Alt som trenges for å trykke falske sedler i store mengder ble funnet i et lokale i Las Palmas. Foto: Skjermdump fra politiets film

Pengepresse for falske eurosedler beslaglagt på Gran Canaria

Polisen sprängde sedelförfalskarliga

Politiet har slått til mot pengeforfalskere og beslaglagt en pengepresse for 20- og 50- eurosedler på Gran Canaria.

To personer er arrestert i politiaksjonen i Las Palmas. Det  fantes råvarer for å trykke 350 000 euro i falske sedler, skriver Policia Nacional i en pressemelding fredag.

Falsknerligaen er basert i Colombia, og hadde etablert seg på Kanariøyene. Utstyr var sendt fra Cali i Colombia til Gran Canaria.

Målet var ifølge politiet å sette falske sedler i sirkulasjon i Europa, og den kriminelle organisasjonen sendte derfor noen av medlemmene til Kanariøyene for å starte forfalskningsvirksomhet der.

To av disse medlemmene skal være sendt for å lede trykkingen av falske penger.

Innenriksdepartementet i Colombia og Europol har samarbeidet med spansk politi om å avsløre virksomheten.

Det var colombianske etterforskere  som gjorde spansk politi oppmerksom på etableringen på Kanariøyene ved inngangen av året.

Slik ser du om sedlene er ekte

Politiets råd for å avsløre falske sedler er å følge rådene fra den europeiske sentralbanken:

  • Ta på sedlene, studer dem, og vend på dem.
  • Papiret har en karakteristisk, solid tekstur siden det består av bomullsfibre og kartongpapir som føles sterkt og grovt ved berøring. Prøv å skrape forsiktig med neglen.
  • Vannmerket kan ses når du holder sedlene opp mot lyset. Når du legger sedlene på en mørk overflate, mørkner de lyse områdene. Diskontinuerlige linjer utfyller hverandre og danner tallet som er lik sedlenes verdi i ett av hjørnene øverst.
  • Når du snur seddelen, forandrer hologrambildet seg og veksler mellom å vise seddelverdien og en dør eller et vindu. Som bakgrunn kan du se konsentriske, flerfargede sirkler med mikrotekster som går fra midten til kantene på seddelen.
  • Hologrambildet forandrer seg også når du roterer seddelen. Da veksler det mellom å vise verdien og eurosymbolet på en flerfarget bakgrunn. I tillegg endrer figuren som angir seddelens verdi på baksiden farge fra lilla til olivengrønn eller brun.

Les også

Italienere laget falske eurosedler av høy kvalitet på Tenerife

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER