ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 09. SEPTEMBER 2013 - SIST ENDRET 12. SEPTEMBER 2013
Repsols planer om å lete etter olje ved Kanariøyene møter stor motstand fra den kanariske regjeringen, øyrådene på Fuerteventura og Lanzarote, og en rekke miljøorganisasjoner og institusjoner. Foto: Repsol

Påpeker ”grove mangler” i miljøanalyse for oljeutvinning

Regionsregjeringen på Kanariøyene viser til det de kaller ”grove mangler” i en miljøkonsekvensanalyse for leting etter og utvinning av olje og gass ved Kanariøyene.

Et brev om dette er sendt til det spanske departementet for turisme, industri og energi.

Brevet inneholder krav om at rapporten må ta med mer informasjon om de miljømessige konsekvensene av oljeleting i kanariske farvann, skriver den kanariske regjeringen i en pressemelding i dag.

Alle konsekvenser kan ikke bli vurdert

Påstanden er at dokumentasjonen i rapporten fra oljeselskapet Repsol er svært dårlig, noe som hindrer en skikkelig vurdering av de reelle miljømessige konsekvensene for Kanariøyenes innbyggere og myndigheter.

Det blir pekt på at det er umulig å avgjøre om alle handlinger som kan gi konsekvenser er identifisert, hvilke miljøfaktorer som kan bli påvirket av disse, og hvilke alvorlige konsekvenser som kan oppstå.

Den kanariske regjeringen krever at den offentlige høringsperioden for rapporten blir utsatt til feilene og manglene er rettet opp.

Vil bore seks brønner

Miljøkonsekvensanalysen gjelder leting etter, og utvinning av olje og gass i seks felt som ligger 10 til 61 kilometer fra Lanzarote og Fuerteventura.

Oljelselskapet Repsol har fått lisens til å prøvebore etter olje i ni felt her, og kan begynne straks miljøkonsekvensanalysen er godkjent.

Analysen er gjort for seks av de ni feltene, hvor selskapet har planlagt å bore på mellom 2750,og 6800 meters dyp.

Miljørapporten ligger ute for offentlig høring fram til 25. september.

ANNONSE
ANNONSER