Overnattingspriser på Kanariøyene er gunstige i forhold til andre områder i Spania

I en prissammenligning for overnattingspriser som overnattingsportalen Holidu har utført, kommer Kanariøyene gunstig ut sammenlignet med andre turistområder ved kysten og på øyer i Spania.

Hvis du ser på alternativer til hotellene, kan du finne rimeligere overnattingssteder enn det som fremgår av Holidus undersøkelse. Old Chocolate Factory i gamlebyen Vegueta i Las Palmas (bildet) tilbyr for eksempel særpregede rom uten eget bad og frokost for to fra 41 euro per natt i lavsesong, og private utleiere av ferieboliger ligger en del lavere i pris enn de profesjonelle. Foto: Hugo Ryvik

Holidu har kommet frem til at overnatting i provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote) i gjennomsnitt ligger på 117 euro per døgn i høysesong og i provinsen Santa Cruz de Tenerife på 94 euro.

Det er lavere enn i Andalusia, Valencia og Catalonia, og under halvparten av hva det koster på øygruppen Balearene.

Lite forskjell på høy- og lavsesong

Et særtrekk med Kanariøyene at det er mindre prisforskjell mellom høysesong og lavsesong enn i andre spanske turistområde:

 I provinsen Las Palmas koster overnattingene i gjennomsnitt 115 euro i lavsesong, bare to euro mindre enn i høysesong, mens det i provinsen Santa Cruz de Tenerife koster 88 euro i lavsesong, seks euro mindre.

Holidu har tatt utgangspunkt i august som en høysesongmåned og midten av september som lavsesong.

Dyrest i Maspalomas

Maspalomas er det dyreste området på Kanariøyene, ifølge studien. Der ligger overnattingsprisene i gjennomsnitt på 135 euro i høysesong og 131 euro i lavsesong.

Santa Cruz de Tenerife kommune er nest billigst i Spania etter Huelva med 74 euro i høysesong og 72 euro i lavsesong. I Huelva er det henholdsvis 60 og 59 euro.

Lanzarote er den dyreste av Kanariøyene i høysesong med et gjennomsnitt på 141 euro, og et fall til 121 euro i lavsesong.

Svært dyrt på Balearene

Balearene er blitt et svært dyrt område å overnatte i.  Den billigste øya er Mallorca, hvor det koster 262 euro i høysesong og 204 i lavsesong.

På Ibiza er gjennomsnittsprisene helt oppe i over 560 euro per døgn i høysesong.