ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. MARS 2018
Mange veier på Kanariøyene er rammet av ras og fallende trær og stolper. Dette raset gikk i dag på vei GC-60 ved San Barrtolome de Tirajana på Gran Canaria. Foto: Carreteras GC
Mange veier på Kanariøyene er rammet av ras og fallende trær og stolper. Dette raset gikk i dag på vei GC-60 ved San Barrtolome de Tirajana på Gran Canaria. Foto: Carreteras GC

Orkanvinder på Kanariøyene skapte mange problemer

420 hendelser ble registrert av nødsentralen på Kanariøyene som følge av stormen Emma onsdag og natt til torsdag. På det meste var det 166 kilometer i timen i vindkastene.

Orkanvindar på Kanarieöarna orsakade många problem

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Orkanvinder på Kanariøyene skapte mange problemer

Følg Canariajournalen på Facebook. Der legger vi ut informasjon uværet, samt flere bilder og filmer.

Grensen for orkan går ved 118 kilometer i timen. Det var på 1475 meters høyde i Alto Igualero, som ligger i Vallehermoso på La Palma, at værinstituttet Aemet målte 166 kilometer i timen klokken 17.40 i går.

På Aemets målestasjon i Izana i høyfjellet på Tenerife ble det målt 158 kilometer i timen klokken 02.40 i natt, i Agulo 127, Valverde 125 og på La Palmas flyplass 130 kilometer i timen.

Lekter sank på Fuerteventura

En av de mest alvorlige hendelsene forårsaket av uværet var at en lekter med 50 000 liter drivstoff i tankene sank i havnen i Gran Tarajal på Fuerteventura og forårsaket skader. Tre andre lektere slet seg og drev rundt inne i havnen

Havnen i Santa Cruz de Tenerife og Agaete vest på Gran Canaria måtte stenges, med den følge at fergetrafikken stoppet opp. En ferge fra Naviera Armas kunne ikke legge til på Lanzarote og ble omdirigert til Puerto de Rosario.

Hundrevis av fly påvirket

Flomvann og sterk vind førte også til kaos i flytrafikken. Flyplassene på Lanzarote og La Palma ble stengt. Hundrevis av fly ble påvirket av dette – mange innkommende fly ble omdirigert til andre øyer, og mange avganger ble kansellert eller sterkt forsinket.

210 turister overnattet i forsvarets barakker i El Fuerte på La Palma etter at flyavgangene deres ble kansellert.

En rekke ras har rammet veier på Kanariøyene, blant annet mellom Ayacata og Las Niñas på Gran Canaria, og andre veier ble oversvømt av flomvann. I Arguineguin kastet bølgene  en seilbåt inn på en badestrand.

I Lomo Magullo ble en eldre kvinne lettere skadet av fallende grener. Ut over det er det ikke kommet noen informasjon om personskader.

På Gran Canaria alene har nødsentralen fått over 200 uværsrelaterte henvendelser. Brannvesenet på øya hadde over 60 utrykninger på onsdag.

Bedre vær i sørvest og nord

Sørvest på Gran Canaria og i Las Palmas lengst nord har det vært betydelig bedre vær, men likevel folketomme strender på grunn av mye vind.

Turistbyen Puerto Rico i sørvest har bare fått 3,8 millimeter nedbør i løpet av de siste 24 timene, og de sterkeste vindkastene var oppe i stiv kuling i går.

I sentrum av Las Palmas har det ikke regnet i det hele tatt på 24 timer, og vindkastene var også der oppe i sterk kuling på det meste. Temperaturen var helt oppe i 24,5 grader i Las Palmas i går, og 22,4 i Puerto Rico.

I dag er det ingen risikovarsel fra Aemet for vind eller nedbør på Kanariøyene, men oransje varsel for høye bølger på alle Kanariøyene unntatt Gran Canaria og La Gomera, hvor det er gult bølgevarsel.

Det er dog meldt ustabilt vær med vekslende skydekke og regnbyger samt en hel del vind frem til søndag 4. mars. Deretter ser det ut til å bli svært fint vær.

Nå er tiden inne til å ta en tur opp i fjellene og beundre små fossefall og vannet som sildrer gjennom ravinene, men ta det svært forsiktig - det er fortsatt høy rasfare.

Les ogsål

Stormen Emma ga landbruket på Gran Canaria vann for et helt år

Se hvor det regner og blåser mest og minst på Kanariøyene i dag

Nytt oransjevarsel for vind, regn og bølger på Kanariøyene

Turgåere risikerer bøter etter redningsaksjon på Tenerife

Sandstrender i Mogan mistet store mengder sand under uværet

Ingen alvorlige ulykker under stormen på Kanariøyene

Åtte tyske turister er værfanget på Masca-stranden på Tenerife

Over 50 hendelser forårsaket av uværet er registrert på Tenerife, La Palma, El Hierro og La Gomera

ANNONSE

Svensk-kanarisk Lucia-feiring på Gran Canaria

12.12.2018 20:00 - 13.12.2018 20:00

HØYTID: Lucia-fering
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE