ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 23. APRIL 2018
Lomo de las Camellitas ligger i Veneguera lengst vest i Mogán kommune. Ill: Google Earth/Canariajournalen
Lomo de las Camellitas ligger i Veneguera lengst vest i Mogán kommune. Ill: Google Earth/Canariajournalen

Område i Mogán får spesiell, kulturell beskyttelse

Lomo de las Camellitas i Veneguera, som ligger i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria er erklært for område av kulturell interesse (BIC) i kategorien "arkeologisk sone".

ANNONSE

Det anses at området har flere arkeologiske manifestasjoner av svært forskjellig natur som samlet sett har en historisk og kulturell verdi, skriver regionsregjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

Lomo de las Camellitas ligger i fjellsiden som vender mot Veneguera-dalen langs fjellryggen som kalles Tablero del Pocito, tidligere Morro de las Camellitas, på nordvestsiden av Veneguera-dalen.

Det vil si på motsatt side av dalen i forhold til Tabaibales, hvor selskapet Lopesan for tiden gjenoppbygger gamle landbruksområder.

Blant de ulike manifestasjonene er det en serie steintårn, knyttet til konstruksjoner som tradisjonelt kalles vegger, og noen naturlige grotter.

I direkte tilknytning til disse elementene fins blant annet gamle veier, hauger og dammer for lagring av vann.

Disse synes å være en del av samme landskap og er knyttet til hverandre. I noen av grottene er det flyttbare eiendeler som keramikk.

De forskjellige etnografiske elementene markerer en kontinuitet i menneskets bruk av dette området, særlig sett i lys av den nye økonomiske, politiske og sosiale modellen som ble etablert av de spanske erobrerne på Gran Canaria, anser regionsregjeringen.

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE