Om én uke åpner den nye turistmagneten i Las Palmas

Det enorme akvariet "Havets Poesi" ("Poema del Mar") i Las Palmas åpner 17. desember, akkurat i tide til å ta imot juleturistene, etter to år og sju måneders byggetid.

Akvariet er den hvite bygningen midt på bildet. Foto: Loro Parque

Ikke bare blir det et av verdens største akvarier med sine 12 500 kvadratmeter utstillingsareal og 350 arter – det blir også energieffektivt og svært vedlikeholdsvennlig.

På taket er det plassert 609 solcellepaneler som ikke synes fra bakken. Disse har en samlet, nominell effekt på 140 kilowatt.

Et avsaltingsanlegg for sjøvann og vannfiltreringsutstyret skal være av de mest moderne og energieffektive som fins på markedet, ifølge utbyggerne, Loro Parque-gruppen, som fra før driver badeparken Siam Park, dyreparken Loro Park på Tenerife.

Fasadene er bygd i hvit betong, et materiale som skal være tilnærmet vedlikeholdsfritt.

Fiskene som skal vises frem blir holdt under nøye observasjon i karantenetanker i fire uker før de plasseres i utstillingstankene,

Akvariet ligger i havnen like ved kjøpesenteret El Muelle, piren hvor cruiseskipene legger til og Santa Catalina-parken. Den flotte Canteras-stranden ligger bare noen minutters spasertur unna, og der kan en fabelaktig julekrybbe i sand beundres frem til 8. januar.

Utbyggerne regner med å få cirka 500 000 mennesker på besøk i akvariet i det første driftsåret.