ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 22. JUNI 2012 - SIST ENDRET 25. JUNI 2012
Om åtte dager blir Kanariøyene dyrere
Det blir dyrere å ta shoppingrunder på Kanariøyene fra 1. juli. Her fra Atlantico-senteret på Gran Canaria, som er svært populært blant nordmenn. Foto: Hugo Ryvik

Om åtte dager blir Kanariøyene dyrere

Nå går momsen opp på Kanariøyene. Det kanariske parlamentet (stortinget) godkjente i går en tiltakspakke for å spare 800 millioner euro på det regionale budsjettet.

ANNONSE

Et av sparetiltakene er å øke den generelle momsen fra 5 til 7 euro, noe som vil føre til en prisoppgang for de fleste produkter og tjenester på Kanariøyene.

Momsen øker fra 1. juli i år. Totalt vil de nye skatte- og momssatsene som innføres gi en inflasjonsøkning på 1,7 prosent i år, ifølge en studie fra Kanariøyenes finansdepartement.

Telefontjenester rammes

Telefonering, både via fastlinjer og mobiltelefoner, får en momsøkning på 7 prosent i og med at dette hittil har vært momsfritt.

Ifølge departementet blir mat og drikke uten alkohol 0,6 prosent dyrere, mens alkohol og tobakk vil koste 0,3 prosent mer. Prisene på klær og sko stiger med 1 prosent.

Nye eiendommer som koster mer enn 150 000 euro blir 1,1 prosent dyrere. Hoteller og restauranter rammes også av momsøkningen.

Kutter lønnen

Et annet viktig tiltak er å redusere lønnen til alle offentlige tjenestepersoner med fem prosent.

Momsøkningen og lønnskuttene har virkning fra 1. juli i år.

Kanariøyene har i utgangspunktet en betydelig lavere moms enn det spanske fastlandet, men også der vurderes det å øke momsen.

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE