ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. NOVEMBER 2018
Mange turister er begeistret over "nye" Playa de La Lajilla. Foto: Mogán kommune
Mange turister er begeistret over "nye" Playa de La Lajilla, men nå har den mistet mye sand og slitasjen er påfallende. Foto: Mogán kommune

Nyfikset strand i Arguineguin er allerede i sterkt forfall

Playa de la Lajilla i Arguineguin sørvest på Gran Canaria ble åpnet for sju måneder etter en omfattende rehabilitering og modernisering. Allerede nå er den preget av forfall og har mistet mye sand.

Nyrenoverad strand i Arguineguin redan i kraftigt förfall

ANNONSE

Kommunen skal angivelig sette av 40.000 euro for å forbedre  stranden, som det kostet 800.000 euro å bygge, ifølge opposisjonspartiet Nueva Canarias representant i Mogán kommune, Isabel Santiago.

Det ble nylig brukt 8900 euro på å fylle på 375 tonn sand, men nå har det forsvunnet så mye at det er bortimot umulig å komme til dusjene fra strandsiden, skriver avisen Maspalomas Ahora.

Det skal også være tydelig tegn på forfall på terrasser og rekkverk ved stranden.

De 40.000 euroene skal etter sigende gå til å bygge en 1,8 meter høy bølgebryter med 2,5 tonn tunge steiner for å beskytte stranden bedre.

Santiago peker på at dette viser en grov feil i planleggingen av strandprosjektet fra kommunens side, i og med at det er velkjent hvilken kraft det er i stormer på Mogán-kysten.

Les også

El Parchel-stranden i Arguineguín skal rehabiliteres

ANNONSE

Nyttårsfeiring i Las Palmas

31.12.2019 11:00

NYTTÅRSFEIRING: Stor feiring pågår flere steder i Las Palmas.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE