Ny type buss- og trikkekort for fastboende er introdusert på Kanariøyene

Et nytt buss- og trikkekort for fastboende innbyggere er introdusert på Kanariøyene: Reis så mye du vil over alt på øya for 47 euro i måneden.

Kanariøyenes president, Fernando Clavijo, viser frem det nye buss- og trikkekortet. Foto: Gobierno de Canarias

Kortet heter Bono Residente Canario, og er en del av regionsregjeringens plan for å forbedre persontransporten.

Prisen er den samme uansett alder på de reisende. Det blir ett kort for hver kanariøy. Kortet er særlig aktuelt for de mange som jobber i turistområder eller store byer og bor andre steder på øyene fordi boligprisene er for høye i turistområdene og storbyene.

Bussreise frem og tilbake mellom for eksempel Ingenio på Gran Canaria, hvor det er rimelige bosteder, og Playa del Inglés koster for eksempel 77,55 euro med månedskort, og 4,86 euro tur-retur per reise med busskortet TransGC (hvis det tankes opp med minst 100 euro), hvilket blir nærmere 100 euro i måneden hvis du jobber fem dager i uken. Pris uten kort er 3,40 euro hver vei.

På Tenerife er kortet i salg fra torsdag 20. september, og kommer snart i salg på de andre Kanariøyene. 

Bussreiser med disse kortene subsidieres med 30 millioner euro i året. Tiltaket skal bidra til å få folk over fra biltransport til offentlig transport, og dermed redusere CO2-utslippene.

Registrerte fastboende på Kanariøyene har også 75 prosent rabatt på flyreiser og fergereiser (gjelder personer, ikke kjøretøy) mellom Kanariøyene og til fastlandet.

Lenker

www.bonoresidente.es

www.tenmas.es

Tags