Norsk selskap på Gran Canaria gir 10 000 euro til veldedighet

Midt oppe i arbeidet med å tette oljelekkasjene fra tråleren Oleg Naydenov, feirer det norske selskapet Otech Marine Services to år på Gran Canaria og gir bort penger til veldedighet.

Otech-dykkere i havnen i Las Palmas. Foto: Otech

Begivenheten blir markert med en gallamiddag med over 200 gjester på det ærverdige Santa Catalina-hotellet i Las Palmas 16. mai, både for å markere toårsdagen og for å feire 17. mai.

Under gallaen blir 10 000 euro overrakt organisasjonen Aspercan, som jobber med barn som har Aspergers syndrom på Kanariøyene.

– Vår hensikt er å skape en årlig tradisjon slik vi har i Norge hvor selskaper i vår bransje møtes i en felles arena, og at man da hvert år i donerer bort til veldedige formål lokalt,

 sier selskapets toppsjef, Odd Are Tveit (34), til Canariajournalen.no.

Han understreker at selskapet har nytt godt av Gran Canarias muligheter og støtte fra lokalsamfunnet i etableringen, og gjerne vil gi noe tilbake.

Otech Marine Service har hovedkontor i Haugesund og leverer dykkeoperasjoner og andre undervannstjenester for petroleumsvirksomhet og skip.

For tiden er selskapet i gang med den krevende oppgaven å tette oljelekkasjer fra en russisk tråler som ligger på 2700 meters dyp utenfor Maspalomas med hjelp av to fjernstyrte undervannsroboter.

Dette er Aspergers

Barn og voksne med Aspergers syndrom vil ha vanskeligheter med sosial omgang, særlig med jevnaldrende, fordi de har vanskelig for å oppfatte sosiale spilleregler, normer og andres forventninger.

De vil ofte ha vanskeligheter med å lese og forstå mimikk og kroppsspråk. I motsetning til autisme, fremtrer ikke en signifikant forsinkelse i språkutvikling i de tre første leveårene, eller i den kognitive utviklingen.

De fleste har normal intelligens, men verbale oppgaver løses ofte bedre enn utføringsoppgaver.

(SNL.no)