ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 23. APRIL 2018
Narkotika og penger beslaglagt av politiet i saken hvor den norske kvinnen er tiltalt. Foto: Policia Nacional

Norsk kvinne på tiltalebenken i narkotikasak i Las Palmas

En norsk kvinne er blant ti tiltalte i en rettssak om som starter i dag, mandag, i provinsretten i Las Palmas. Saken gjelder narkotikasmugling, og aktoratet ber om mellom 6 og 23 års fengsel.

Aktoratet ber også om at de tiltalte ilegges cirka elleve millioner euro i bøter, skriver avisen La Voz de Lanzarote.

Smuglet kokain fra Brasil i cruiseskip

Arrestasjonene skjedde i 2016. Klikk her for å se Canariajournalens omtale av saken da.  

Kokain ble smuglet om bord i et cruiseskip fra Brasil til Lanzarote. Politiet pågrep ti personer, deriblant den norske kvinnen, som de mener hører til en kriminell organisasjon som smuglet narkotika i stor stil.

Se videoklipp fra politiaksjonen på You Tube

49 kilo kokain, 20 kilo hasjisj, en modifisert pistol og et stort pengebeløp ble beslaglagt.

Skal være kjæresten til en av hovedmennene

De andre tiltalte i saken kommer fra italia, Croatia, Serbia, Montenegro, Bosnia-Hercegovina og Spania. Flere av disse skal ha militær bakgrunn.

Aktoratet hevder at den norske kvinnen er kjæresten til en av hovedmennene i ligaen, en mann som blir kalt "Máximo la droga", og har assistert ham og den antatte lederen av ligaen i smugleraktivitetene.

"Maximo la Droga" skal ha hatt kriminelle kontakter på nasjonalt og internasjonalt nivå, og var ifølge aktoratets påstand ansvarlig for distribusjon av narkotikaen og hvitvasking av penger.

Det blir hevdet at han var essensiell for logistikken med smugling av narkotika sjøveien.

Bor på Gran Canaria

Mannen har angivelig bosted på en adresse i San Bartolome de Tirajana på Gran Canaria. I en husransakelse på adressen skal politiet ha funnet betydelig informasjon om seks skip fra MSC og Maersk.

Han skal også ha vært ansvarlig for salg av kokain for nesten 40 000 euro på Lanzarote, blir det etter sigende påstått.

Aktoratet hevder angivelig at personen som blir ansett for å være lederen av ligaen er en viktig organisator av narkotikasmugling på Kanariøyene.

Blant de tiltalte skal det også være en politimann fra Guardia Civil og en bankansatt. Sistnevnte skal ha tatt imot 500 og 200 euro-sedler og vekslet disse til 20 euro-sedler.

"Professoren" 

Personen som aktoratet hevder var leder for gjengens aktiviteter på Lanzarote skal være en mann som går under tilnavnet "El Profesor."

Han skal ha reist til Brasil for å forhandle narkotikakjøpet og organisere narkotikasmuglingen sammen med to av de andre tiltalte.

De sistnevnte skal ha fraktet kokainet til cruiseskipet og overlevert det til en person som jobbet på skipet.

Da skipet ankom Lanzarote tok to andre av de tiltalte seg av kokainet, som ble oppbevart på forskjellige hotell på øya.

Deretter ble det fraktet til Las Palmas av to andre personer som også sitter på tiltalebenken i dag. Noe ble også solgt på Lanzarote.

Cruiseskipansatte trolig involvert

"El Profesor" har angivelig bosted i Arinaga på Gran Canaria. Der skal politiet ha funnet informasjon om cruiseskipselskapet som de mener bare kan komme fra ansatte i selskapet.

Dette brukes angivelig som bevis på at gjengen hadde tilgang til intern informasjon om skipets rute fra Brasil, konteinerne om bord og deres nummerering, og dato for ankomst på Lanzarote.

Rettssaken i Las Palmas varer til 27. april. Aktoratet ber ifølge La Voz de Lanzarote om 23 års fengsel for den antatte lederen av gjengen.

Tiltalen omfatter narkotikahandel, besittelse av forbudte våpen, hvitvasking av penger, og forfalskning av offisielle dokumenter.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER