ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. JANUAR 2018 - SIST ENDRET 12. JANUAR 2018
En norsk kvinne født i 1940 omkom i går under bading ved Amadores-stranden på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik
En norsk kvinne født i 1940 omkom i går under bading ved Amadores-stranden på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Norsk kvinne omkom under bading på Gran Canaria på onsdag

Det var en 77 år gammel kvinne fra Norge som omkom på Gran Canaria onsdag 10. januar, bekrefter Guardia Civils kommunikasjonsavdeling på Gran Canaria overfor Canariajournalen. 

Norsk kvinna omkom under simning på Gran Canaria på onsdag

ANNONSE

Kvinnen omkom under bading ved den populære Amadores-stranden sørvest på øye ved 13.15-tiden, skriver nødsentralen på Kanariøyene i en pressemelding.

OPPDATERING 12.01: Utenriksdepartmentet i Norges kommunikasjonsavdeling bekrefter overfor Canariajournalen at departementet er kjent med at en norsk borger døde på Gran Canaria. 

Lå bevisstløs i vannet

Andre badegjester hentet kvinnen i bevisstløs tilstand til land De skal ha funnet henne flytende i vannet med ansiktet ned i nærheten av land, skriver avisen La Provincia.

Livreddere som jobber på stranden og ambulansepersonell som kom til skal ha utført gjenopplivingsforsøk, men uten resultat, og kvinnen ble erklært død på stedet.

Mye tyder på at kvinnen døde av drukning. Dødsårsaken skal fastslås med sikkerhet gjennom en obduksjon på rettsmedisinsk institutt i Las Palmas.

Utpekt som farlig

Amadores-stranden, som er en av de mest populære strendene på Gran Canaria, fremsto i en undersøkelse om sikkerhet i 2014 som Kanariøyenes farligste strand.

Mangelfull varsling om at det er brådypt ble den gangen trukket frem som en medvirkende årsak av José Joaquín Cabrera Suárez, en ekspert i sikkerhet og risikohåndtering som ledet studiene. De badende kan få en falsk sikkerhetsfølelse som gjør at de lettere havner i fare.

Les: Dette er Kanariøyenes farligste strand

Dette er det første drukningsdødsfallet på Gran Canaria i år, og det andre på Kanariøyene – en mann har druknet tildigere denne uken ved Los Perros-stranden i Granadilla de Abona på Tenerife.

Kraftig økning av drukninger

I fjor økte antallet drukningsdødsfall med nesten 30 prosent til 93 omkomne på Kanariøyene, mer enn dobbelt så mange som det omkom i trafikken. På Gran Canaria var det en dobling til 36, ifølge informasjon fra en kampanje mot drukning kalt "Kanariøyene, 1500 km kyst".

Mellom 60 og 80 prosent av drukningsdødsfallene skjer når det er heist flagg på strendene for badeforbud, ifølge Sebastián Quintana, som leder kampanjen.

Sju av ti var utlendinger

Cirka sju av ti druknede var utlendinger, og et stort flertall var menn. Åtte av ti omkom ved strender som ikke har livreddere, ifølge en fersk rapport fra den spanske foreningen for førstehjelp.

Det er for tiden en ny lov under utarbeiding på Kanariøyene som legger opp til å øke antallet livreddere på øygruppen med 500 og andre tiltak for å øke sikkerheten ved strendene.

Les også

Kvinne druknet ved Amadores-stranden i dag

Åtta av tio drunkningsdödsfall på Kanarieöarna 2017 inträffade på stränder utan livräddare

Stränderna på Kanarieöarna kan få 500 nya livräddare

29 prosent flere drukningsdødsfall på Kanariøyene i år

Dykker omkom ved undervannsmuseet på Lanzarote

Ett av fem drukningsdødsfall i Spania skjer på Kanariøyene

Tysk turist tatt av en bølge da han tok selfie

Nesten dobbelt så mange drukningsdødsfall som trafikkdødsfall på Kanariøyene

60-80 prosent av drukningsdødsfallene skjer når det er badeforbud

Den største dødsfaren på Kanariøyene er tidevannet

Så här kontrollerar du kvaliteten på stränder på Kanarieöarna

ANNONSE

Jul i Mogan 2019

12.12.2019 10:00 - 05.01.2020 22:00

Mogan kommunes juleprogram for 2019
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE