ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. JULI 2016 - SIST ENDRET 20. JULI 2016
Rafael Cabral Simpson (t.h.), leder for oppkjøperen, Connect Real Estate, og Farid Heltzen, daglig leder i Norsk Boligformidling på Gran Canaria. Foto: CRE / NB
Rafael Cabral Simpson (t.h.), leder for oppkjøperen, Connect Real Estate, og Farid Heltzen, daglig leder i Norsk Boligformidling på Gran Canaria. Foto: CRE / NB

Norsk boligmegler på Gran Canaria er kjøpt opp

Selskapet Norsk Boligformidling, som holder til i Arguineguin på Gran Canaria, er kjøpt opp av meglergruppen Connect Real Estate.

ANNONSE

Oppkjøperselskapet er ledet av Rafael “Tito” Cabral Simpson, som har mange års erfaring fra lederstillinger i meglerbransjen, ifølge en pressemelding fra de to selskapene.

Han skal også ha spansk meglerutdannelse og profesjonsmedlemskap i Council of Residential Especialist (CRS), Spanish International Realty Alliance (SIRA), National Association of Realtors (NAR), og Asociación de Empresas de Gestión Inmobiliaria (ACEGI).

Dessuten skal han ha erfaring fra et av de ledende meglerforetakene i Las Palmas, som har 70 meglere og arbeider annerledes enn eiendomsmeglere i sør.

Del av et større selskap

– For oss ble det et spørsmål om hvordan fremtiden skal bli. Norsk Boligformidling har bygget stein på stein i mange år og oppnådd mye på relativt kort tid, sier daglig leder Farid Heltzen i Norsk Boligformidling i pressemeldingen.

Det kreves høy kunnskap og erfaring om ulike kulturer, og et kompleks apparat, for å stå rustet til å være med i konkurransen om større markeder og ekspandere, påpeker han.

– Nå blir vi en del av et solid og mer internasjonalt meglerforetak, noe som vil sikre fortsatt vekst. Meglergruppen Connect Real Estate har store planer, det liker jeg, sier Heltzen.

Vurderte flere meglerselskap

Kontraktsforhandlingene skal ha blitt sluttført på et meglerseminar i Barcelona nylig.

Ifølge Simpson var flere selskaper aktuelle kandidater for oppkjøp, men valget falt på Norsk Boligformidling på bakgrunn av "unike konsepter, verdier og den imponerende utviklingen fra de startet eiendomsmegling i 2007".

Heltzen skal de neste to årene bistå med å ferdigstille og levere konsepter og systemer som en del av kjøpsavtalen, men skal ikke være aktiv megler. Han skal den siste tiden også ha mottatt tilbud fra eiendomsinvestorer, noe han angivelig vurderer som veldig interessant.

– Det norske markedet i sør er et av våre satsningsområder. Oppkjøpet bidrar til at vi raskt får på plass vårt syvende marked. Boligmarkedet er på full fart oppover, og boligprisene er stigende. Vi gleder oss over vår norske avdeling og mulighetene som ligger foran oss, sier Simpson.

Flytter inn i høst

Connect Real Estate skal i løpet av høsten komme på plass i Norsk Boligformidlings kontorer, omprofilert og med et komplett internasjonalt meglerteam som etter sigende behersker åtte språk.

Hjemmesider, forklaringsvideoer, Facebook-sider og praktisk informasjon og kontrakter skal angivelig finnes på alle språk innen kort tid.

Selskapet søker fremdeles aktivt etter flere aktører som ønsker å bli en del av et større apparat, ifølge Simpson. Han avslører også at det er planlagt etablering av flere Connect-kontorer.

Spesialiserer seg på utenlandske kunder

Connect Real Estate sikter seg inn på å bli Gran Canarias største meglerhus som er  spesialisert på internasjonale kunder. Simpson understreker at det er få på Gran Canaria som har spesialisert seg skikkelig i flere utenlandske markeder, noe som krever kunnskap og et annerledes apparat.

Han mener at oppskriften er å møte utenlandske kunder på deres hjemmebane, med tilgjengelig informasjon på deres språk og lokale meglere med felles forståelse for kulturen.

– Til slutt handler det om at kundene føler seg trygge, sier han.

Vilkårene for oppkjøpet er ikke blitt oppgitt. Det bekreftes at konsept og innmat er kjøpt, og at prosessen og forhandlingene har tatt omkring to år. Ingen av partene ønsker å gå inn på kjøpesummen.

– Det har vært viktig for oss å ha en organisasjon som kan videreutvikle det vi har skapt. Connect Real Estate har lovet å ta godt vare på både kundene og de ansatte, sier Farid Heltzen.

Mye oppstyr etter avisartikler

Tidligere i år var det det Heltzen kaller "uheldige skriverier" i en norsk avis i forbindelse med en en klagesak fra 2013.

– Dessverre ble artikkelen forvrengt og vi ble fremstilt som svindlere. Flere konkurrenter benyttet situasjonen til å spre uriktige historier. Et lokalt spansk meglerhus gikk faktisk så langt at de oversatte avisartikkelen til flere språk og brukte det som "flyers" til potensielle kunder, sier han.

Heltzen forteller at andre meglerhus brukte ressurser på å sette ut rykter om politirazzia på kontorene til Norsk Boligformidling, etter at politiet rykket ut fordi en av selskapets meglere trykket feil kode på alarmen og alarmen gikk.

– Da jeg fjernet reklamen som begynte løsne på firmabilen, fikk til og med noen inspirasjon til å spre et rykte om at vi måtte legge ned. Da jeg kom tilbake fra ferie med min familie til Agadir, ventet nye rykter om at jeg var i Norge i alvorlige møter med Finanstilsynet etter en svindel.

– Dette er drøyt og nesten uvirkelig i et normalt samfunn. Det er i hvert fall tydelig at flere meglerhus ikke ønsker å konkurrere med oss, men med Connect Real Estate blir det ikke enklere i fremtiden, sier Heltzen, som mener "propagandabølgen" har slått motsatt vei.

Har fortsatt meglerkonsesjon

Han understreker at Norsk Boligformidling aldri har hatt rettslige tvister eller rettsaker, noe som han mener er ganske unikt for bransjen. Heltzen har angivelig fortsatt spansk og norsk meglerkonsesjon samt medlemskap i bransjeforbundet på Gran Canaria.

– Jeg vet også mye om flere av mine konkurrenter, det finnes mange graverende tilfeller som ikke ville ha tålt dagens lys og presse, men jeg ønsker ikke å synke ned på det nivået, sier Heltzen.

Ingen negativ effekt

Simpson mener episoden var uheldig for Norsk Boligformidling, som fikk sin første "ripe i lakken". Han er ikke imponert av det han kaller illojale sabotasjeforsøk fra "kolleger" for å kapre potensielle boligkjøpere, og mener disse balanserer på kanten av store søksmål.

Episodene vil uansett ikke ha noen negativ innvirkning på fremtiden fordi Connect Real Estate praktiserer en annen forretningspolitikk, hvor anerkjente etiske profesjonsforbund legger føringene, påpeker han.

– Noen av grunnsteinene i vår virksomhet er sikring av klientmidler og juridisk solide og transparente kjøpskontrakter som alle partner signerer, forteller han.

Endrer navnet til Norsk Eiendomsmegling

Den norske avdelingen skal hete Norsk Eiendomsmegling, som Simpson mener er et bedre merkenavn. De øvrige avdelingene i Connect Real Estate er disse:

Svensk Egendomsförmedling, Deutsche Immobilien, UK Property Mediators, Inmobiliaria Canaria, Suomalainen Kiinteistönvälittäjä og Mediazione Immobiliaria Italia.

Stillinger er lyst ut for å kunne møte sesongens etterspørsel i de allerede etablerte markedene.

Mener bransjen trenger regulering

Eiendomsmegling skal være transparent og ærlig, hvis ikke man har noe å skjule, mener Simpson. Han viser til en dårlig regulert bransje som gjør at mange fortsatt opererer i grenseland uten etikk.

Simpson påpeker at bransjen mangler både tillit, åpenhet og, ikke minst, service.

– Vi i meglerbransjen har derfor et stort ansvar for å bevise noe for forbrukere. Her har vi mye å lære fra andre bransjer, sier han.

– Bransjen må moderniseres

Selv startet han sin karriere innen hotell- og servicebransjen med ansvar for 286 ansatte.

– Bransjen trenger en friskt pust. Jeg lover at Connect Real Estate skal bidra til positiv og trendsettende megling. Vi vil komme ut med både nye meglertjenester og god informasjon til forbrukere blant annet på vår Youtube-kanal.

Han har et sterkt ønske om at den lokale eiendomsmeglerbransjen skal moderniseres og reguleres, slik som i mange nordeuropeiske land.

– Det vil bidra til tryggere transaksjoner, bedre service og at grådighetskulturen bransjen er kjent for forsvinner.

Simpson ønsker alle velkommen til å ta kontakt eller komme innom kontorene, både potensielle kunder, journalister og andre som er interessert i å se hvordan de arbeider.

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE