Nordmenn og svensker flykter fra julestress og snø til sol og ro på Kanariøyene

Nesten fem av ti nordmenn og seks av ti svensker kan tenke seg å feire jul i utlandet, viser en fersk SIFO-undersøkelsen fra Ticket Feriereiser/Privatresor. Kanariøyene og Thailand er mest populært.

Stadig flere nordmenn og svensker foretrekker å slappe av på stranden foran å stresse med juleforberedelser. Her fra canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

Den viktigste grunnen som blir oppgitt av nesten to av ti nordmenn og tre av ti svensker som har svart på undersøkelsen er julestresset. Bare to av 100 svarer at de ville reise for å slippe unna familien.

For mange oppleves julen som stressende, skriver Ticket i en pressemelding. Man skal rekke å vaske, handle julegaver og lage mat i stor mengder, og å reise rundt på ulike familiearrangementer.

Stadig flere rømmer fra stresset, og bestillingene av julereiser har økt med 40 prosent de siste ti årene, ifølge Ticket Feriereiser. I år øker bestillingene av jule- og nyttårsreiser med 37 prosent i Norge, skriver Ticket i en pressemelding.

1001 nordmenn og 1005 svensker i alderen 18-79 år har svart på undersøkelsen. Halvparten av nordmennene har svart at de ikke kan tenke seg å feire jul i utlandet. For fire år var andelen 59 prosent.

For svenskenes del er det bare tre av ti som sier at de ikke kan tenke seg å feire jul i utlandet mot fem av ti for fire år siden.

Her er svarene på spørsmålet "Kan du tenke deg å feire jul utenlands, og i tilfelle hvorfor?":

Tags