ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. DESEMBER 2018
Nordmannen hevder han ble ranet da han skulle på do i et kjøpesenter i Puerto Rico. Foto: Hugo Ryvik

Nordmann etterforskes for falsk anmeldelse av ran i Puerto Rico

En 67 år gammel nordmann etterforskes av politiet for falsk anmeldelse av ran på et kjøpesenter i Puerto Rico.

Mannen anmeldte 1. desember et ran til Guardia Civil i Puerto Rico, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Hevder han ble frastjålet dyrt armbåndsur

Kvelden før skal han ha befunnet seg på en restaurant på et kjøpesenter i Puerto Rico, som er det mest populære turiststedet på Gran Canaria for nordmenn.

Da han gikk på toalettet, som ligger utenfor restauranten, ble han ifølge anmeldelsen overfalt av to personer som stjal et armbåndsur til en verdi av 3500 euro.

Bilder fra kjøpesenterets videoovervåking skal imidlertid ha avslørt at mannen slett ikke ble overfalt og ranet, men at han tvert imot hadde armbåndsuret på seg da han forlot kjøpesenteret i en drosje.

Nordmannen er siktet for å ha simulert en forbrytelse mot seg, og må møte for lokalretten i Maspalomas. Strafferammen er fra seks måneders til to års fengsel.

Britisk mann ga falsk anmeldelse om ran i Arguineguín

En 80 år gammel britisk mann er også siktet for å ha simulert en forbrytelse ved å levere en falsk ransanmeldelse 5. desember, skriver politiet i den samme pressemeldingen.

Mannen påstår at han ble angrepet av tre personer som ventet utenfor hans hjem i Arguineguin da han ankom i morgentimene, og ble frastjålet 1500 euro i kontanter, en mobiltelefon og personlige dokumenter som lå i en koffert.

 Etterforskningen avslørte at mannen hadde drukket alkohol på en hotellpub i Arguineguin og ble svært beruset. Han skal ha forlatt puben uten sine eiendeler, som ble funnet og tatt vare på av hotellets sikkerhetspersonell.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER