Nesten halvparten av kanarierne er misfornøyde med livet

Det skrives og sies mye om nordmenns beryktede sutring og klaging, men  den kanariske befolkningen er visst ikke så veldig fornøyd med livet heller: Hele 45,4 prosent er misfornøyd med livsstilen de har,

Mange spanjoler er misfornøyde. Foto; Pixabay

Det gjør kanariere til de nest mest misfornøyde i Spania etter beboerne i Extremadura, som faktisk er anda fattigere enn den kanariske befolkningen.

Andalucia er nummer tre på misnøyeskalaen, viser studien Barometro Tomate, som er publisert i dag, onsdag.

Fire av ti spanjoler er misfornøyde med livet, ifølge studien. 33 prosent tror at situasjonen kan forbedres med små tiltak.

Bare 17 prosent er helt fornøyde med livet. 42 prosent av de som er fornøyde med livet syns det likevel er nødvendig å bremse farten i det daglige livet. Over halvparten knytter misnøye til økt tempo i samfunnet.

Studien er laget for Orlando av Sondea i juni basert på svar fra 4005 spanjoler.

De mest fornøyde bor i Navarre (70,9%), Rioja (69,2%) og Cantabrian (67,4%)-

 58,6 prosent tror livet kan bli bedre av å konsentrere seg mer om ting de virkelig bryr seg om. 56,63 prosent tror det blir bedre av å legge vekt på de små og enkle ting i livet, og 53,18 prosent av å bremse farten og prioritere det som er viktig for hver enkelt..

Kvinner tror i større grad enn menn at økt tempo er roten til misnøyen. Eldre mennesker viser i større grad til ting de bryr seg om og de enkle ting.

Spanjoler mellom 25 og 54 har størst tro på å sette ned farten.

Over halvparten ønsker seg bedre balanse mellom  arbeidsliv og familieliv. 46,1 prosent vil gjerne ha mer tid med sine kjære. 42,1 prosent ønsker å gå mer i naturen.

I mindre grad, men også relevant, finner de det å spise sunnere, bruke mindre tid på mobiltelefonen,, og kum konsumere det som er nødvendig.

Adferdseksperter og psykologer som har vært med på å lage studien  peker på at folk bør søke måter å sette ned farten i livet og føre en enklere livsstil, og nyte mer av livets små øyeblikk i stedet for å bekymre seg over ting som av og til er ubetydelige.

Siu av ti spanjoler kobler ikke ut jobben mår de har fri, og kvinner er mer jobbopphengt enn menn når arbeidsdagen egentlig er over. 39 prosent av disse fortsetter å svare på jpbbtelefoner og jobbmeldinger. 33,1 prosent leser jobbrelatert e-post. 30,5 prosent jobber hjemmefra i fritiden.

Bare 12,1 prosent svarer at de kun stiller opp i nødstilfeller.

Tags