ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. AUGUST 2017 - SIST ENDRET 11. AUGUST 2017
Det blir byggeaktiviteter på La Lajilla-stranden i Arguineguin fra neste uke og seks måneder fremover. Foto: Ayuntamiento de Mogan

Neste uke starter forbedringer av og ved La Lajilla-stranden i Arguineguin

I går var det offisiell markering av byggestart for utbedringer av kystpromenaden fra Arguineguin til Anfi del Mar sørvest på Gran Canaria. La Lajilla-stranden blir stengt i seks måneder.

Nästa vecka börjar förbättringsarbeten på La Lajilla-stranden i Arguineguin

ANNONSE

Byggearbeidet skal etter planen begynne 16. august, og på La Lajilla-stranden i Arguineguin skal det blant annet bygges terrasser med plass til solsenger, restauranter, kiosk og toaletter, skriver Mogan kommune i en pressemelding.

To terrasser

Den ene terrassen skal støpes og flislegges og skal ligge ved naturbassenget. Den andre skal få tredekke og plasseres foran Hotel Dorado Beach.

Gangveien får en bredde på seks meter, ny belysning, grøntområder og ny beskyttelse mot bølger. En kanalisering av Costa Alegre-ravinen er en sentral del av arbeidet for å forebygge oversvømmelse når det regner. 

Budsjettet er på 800.000 euro for første fase av arbeidet, hvorav den spanske stat bidrar med 500.000 og regionsregjeringen på Kanariøyene med 300.000.

Tre faser

Dette er første fase av arbeidet. Hele den 2,5 kilometer lange strandpromenaden fra Las Maranuelas-stranden i Arguineguin (bystranden) til timeshare-anlegget stranden ved Anfi del Mar lenger vest skal utbedres i tre faser.

I andre fase, som er tenkt å gjennomføres neste år, skal strekningen fra Costa Alegre til La Carrera-stranden ved Sunwing-hotellet utbedres. Dette arbeidet har et budsjett på 1,8 millioner euro. Bygging av bølgebrytere som skal beskytte gangveien er en viktig del av arbeidet som skal utføres.

Tredje fase, en utbedring av strekningen fra La Carrera til Patalavaca og Green Beach Hotel, er det ikke ordnet finansiering for ennå.

En rehabilitering av gangveien på en 733 meter lang strekning mellom Sunwing-hotellet og leilighetsblokken Donana har startet, men nylig ble det kjent at det blir forsinkelser på grunn av kabler i bakken som ikke var tatt hensyn til i planleggingen av arbeidet.

Har planer om forbedringer langs hele kysten

De hele er en del av et større, planlagt prosjekt der hele kyststrekningen i Mogan kommune skal utbedres og forbedres til en kostnad av 22 millioner euro.

Kanariøyenes nyinnsatte turist- kultur- og sportsminister, Isaac Castellano, hadde sin første offisielle opptreden i den nye stillingen under markeringen i går.

Les også

Lange ventetider for trafikken mellom Arguineguin og Patalavaca

Oppussing av gangvei mellom Arguineguin og Patalavaca starter neste uke

Se hva Mogan kommune skal bruke 10,6 millioner euro til

Dette skal Mogan kommune fikse og bygge neste år

Slik er planene for «norgeskommunen» Mogán på Gran Canaria

Snart börjar förbättringsarbeten av strandpromenaden från Arguineguin till Anfi del Mar

Arguineguín, en norsk høyborg på Gran Canaria

Handelsforening slår tilbake om drittlukt i Playa de Mogan

En utvidelse av renseanlegget for kloakk i Puerto de Mogan er på gang

Mogán er premiert som Spanias beste turismekommune

Elendig rørnett gjør at over halvparten av kranvannet lekker ut i Mogán-dalen

Veneguera-prosjekt tildelt pris for beskyttelse og forbedring av landskapet

Akvariumfiaskot i Puerto de Mogan

Den nye bussentralen i Puerto de Mogan er endelig åpnet

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER