ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. JANUAR 2019 - SIST ENDRET 16. JANUAR 2019
Det er på og ved torget der dette forlatte avkariet ligger at næringslivet i Playa de Mogan ønsker rekreasjons- og grøntområder fremfor kommersiell virksomhet. De er også negative til et nytt parkeringhus under bakken på dette torget. Foto: Hugo Ryvik
Det er på og ved torget der dette forlatte avkariet ligger at næringslivet i Playa de Mogan ønsker rekreasjons- og grøntområder fremfor kommersiell virksomhet. De er også negative til et nytt parkeringhus under bakken på dette torget. Foto: Hugo Ryvik

Næringslivet i Playa de Mogán vil ikke ha det slik som i Puerto Rico

Høringstiden for den andre omgangen av moderniseringsplaner for Playa de Mogán sørvest på Gran Canaria går ut i disse dager, og næringslivsforeningen leverer i dag sine innvendinger.

ANNONSE

La Asociación de Empresarios de Playa de Mogán, som foreningen heter, ønsker angivelig ikke en overetablering av kommersielle aktiviteter, slik de hevder det er i Puerto Rico.

Foreningen er etter sigende negative til å at det åpnes for å etablere flere næringslivsenheter på og ved Plaza de Gañanias bak stranden, slik som barer og restauranter.

Hevder at markedet er mettet

Dette legges det opp til i PMM2, moderniseringsplan nummer to for Playa de Mogàn. Foreningen mener at markedet er mettet med de bedriftene som fins i dag, skriver avisen La Provincia. 

De hevder angivelig at det vil overmette markedet og skape alvorlige økonomiske problemer for de næringsdrivende.

Klikk her for å lese mer om planene for Playa de Mogán.

Næringsliv fortrenger rekreasjon i Puerto Rico

Foreningen hevder etter sigende at det er en overetablering av næringsliv i nabobyen Puerto Rico, og at rekreasjons-, kultur- og grøntområder der har måttet vike for næringslivet.

I stedet ønsker foreningen angivelig at torget i Playa de Mogán skal vedlikeholdes og forbedres med blant annet et amfiteater, grøntområder og rekreasjonsområder, og at det forlatte akvariet, som aldri er tatt i bruk, skal forbedres.

Det vises angivelig blant annet til at en populær petancabane som fantes tidligere har forsvunnet, og at det nå fins en mulighet til å etablere nye soner for sports- og fritidsaktiviteter.

Ønsker ikke mer parkering nær stranden

Foreningen er heller ikke enig i planene om å bygge parkeringshus under bakken der torget ligger.

Det fins en underjordisk parkering der fra før, og det foreslås i moderniseringsplanen å bygge mer parkering under bakken mot stedet hvor det ligger en forlatt bygning som skulle bli akvarium.

Det mener de etter sigende at vil skape mer biltrafikk i bykjernen, hvilket er det stikk motsatte av det som er ønskelig.

Dessuten at det vil være ubeleilig for gjestene på hotell Cordial og flere luksusleiligheter som grenser mot torget med byggearbeider som trekker ut i tid.

Positiv til ny trafikksentral

Næringslivsforeningen skal imidlertid være positiv til planene om å etablere trafikksentral for busser og parkering under bakken lenger inn i dalen ved en fotballbane, og bruke elbusser til å transportere folk ned til stranden og sentrum.

Får støtte fra ventreparti

Opposisjonspartiet Nuevo Canarias (NC), som ligger på venstresiden, støtter næringslivsforeningen i synet på overetablering av kommersiell virksomhet.

NC leverte sine innvendinger på tirsdag, og viser blant annet til at det fins et ikke ferdigbygd kjøpesenter som er forlatt i Playa de Mogán og at et kjøpesenter ved hotell Cordial har lite kommersiell aktivitet,

Partiet er motstander til at det etableres mer kommersiell aktivitet på bekostning av grøntområder og rekreasjonsområder.

I tillegg er de negative til bygging av en ny, underjordisk parkering i tillegg til den som fins fra før, og påpeker at det ikke er gjort studier som viser hvilket behov det er for dette.

Les også

Elbusser og nye parkeringsplasser skal løse trafikkproblemene i Puerto de Mogan

Moderniseringsplan nummer to for Playa de Mogán ligger ute på høring

Puerto de Mogán, en idyllisk turistfavoritt

Pengebevilgning fra Spanias regjering til forbedringer i Playa de Mogán og Meloneras

Moderniseringsplan for Playa de Mogán er godkjent

Mange forbedringer skjer i Mogán, nordmenns favorittområde på Gran Canaria, for tiden

Opphetet krangel om stenging av populært turområde sør på Gran Canaria

Lopesan skal bygge ny golfbane, men ikke nye hoteller på Gran Canaria

Samler underskrifter for å få gjenåpnet turvei mellom Puerto de Mogan og Veneguera

Fiaskobygning i Playa de Mogán skal rives for å gi plass til park

Akvariumfiaskoen i Puerto de Mogan

Forsinket byggestart for nytt legemottak i Playa de Mogán

Biltrafikken kveler turistbyen Puerto de Mogan

Elendig rørnett gjør at over halvparten av kranvannet lekker ut i Mogán-dalen

Handelsforening slår tilbake om drittlukt i Playa de Mogan

Vannmangel kan bremse bygging av hoteller i Puerto de Mogán

Regjeringen har godkjent moderniseringsplanene for Puerto de Mogán

Er økoturisme på Gran Canaria noe for deg?

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2020 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE