ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. MARS 2012
Her, på stranda i Puerto de Mogan, får du ikke lenger lov til å røyke andre steder enn i særskilte røyksoner. Foto: Hugo Ryvik

Nå starter røykeforbudet på Gran Canarias turiststrender

I går godkjente kommunestyret i Mogan sør på Gran Canaria et røykeforbud på kommunens strender. Loven har skapt store bølger blant turister.

ANNONSE

25 prosent av arealet på strendene i Mogan kommune blir røykesoner, resten skal være hundre prosent røykfrie.

Røykeforbudet er en del av en ny lov om bruk og utvikling av strender og kystlinjer i Mogan.

Gjelder all strender i kommunen

Forbudet skal gjelde en rekke populære turiststrender i sør, slik som Playa de Mogan, Paya de Taurito, Playa de Tauro, Playa de Cura, Playa de Amadores, Playa de Puerto Rico, Patalavaca, Arguineguin og alle andre strender i dette området av kysten

Overtredelse kan straffes med forelegg på inntil 450 euro.

Klagestorm

Det kontroversielle forbudet ble først gjort kjent 26. januar, da lovforslaget første gang var til behandling i kommunestyret.

Voldsomme reaksjoner, blant annet fra Canariajournalens lesere, gjorde at ordføreren trakk tilbake forbudet og bekjentgjorde at de ville søke andre løsninger.

Deretter har kommunestyret snudd igjen, og nå er forbudet banket igjennom for godt. Det blir altså røykeforbud, men med røykesoner.

New York og Nice

For et års tiden ble det innført røykeforbud i Central Park i New York.

Nylig ble det kjent at Centenaire-stranden i Nice blir røykfri fra neste sommer, den første store franske byen som innfører et slikt forbud, med forelegg på opptil 38 euro for folk som blir tatt i å røyke.

Miranda-stranden i L'Escala på Costa Brava i Spania har et røykfritt område. Men der er det ikke straffbart å røyke.

ANNONSE
ANNONSER