ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 27. DESEMBER 2018
Sementfabrikken i El Pajar med stranden i forgrunnen. Det skal bli marina der fabrikken ligger i fremtiden. Et lite stykke til høyre for fabrikken, utenfor bildekanten, bygges det ferieboliger. Foto: Hugo Ryvik
Sementfabrikken i El Pajar med stranden i forgrunnen. Det skal bli marina der fabrikken ligger i fremtiden. Et lite stykke til høyre for fabrikken, utenfor bildekanten, bygges det ferieboliger. Foto: Hugo Ryvik

Nå går det mot slutten for sementfabrikken ved Arguineguín

Hotellkjeden Cordial og Del Castillo-familien, som eier landområder i Santa Águeda ved Arguineguín, har lagt inn et krav om at en sementfabrikk i El Pajár skal legges ned i 2020.

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Nå går det mot slutten for sementfabrikken ved Arguineguín

Følg oss på Facebook!

Det er selskapet Cementos Especiales de las Islas (Ceisa) som driver fabrikken.

Den har angivelig konsesjon fra myndighetene til å drive frem til 2022, ifølge havnemyndighetene (Puertos Canarias) og Ceisa.

Skal bli marina der fabrikken ligger

Havnemyndighetene har besluttet å endre bruken av industritomten til en fritidsbåthavn når konsesjonen for industriell drift går ut.  

Da må fabrikken legges ned, og en ny fabrikk eventuelt bli bygd et annet sted på Gran Canaria.

Bygger 87 ferieboliger

Cordial, Del Castillo-familien og fotballstjernen David Silva er i ferd med å bygge et ferieboligkompleks med 87 leiligheter på en 16.745 kvadratmeter stor tomt like ved fabrikken.

De to førstnevnte skal ha levert et krav 20. desember der det påpekes at lisensen går ut i 2020, ikke i 2022, skriver avisen La Provincia.

Fabrikken ligger tett på ferieboligene som bygges (Cordial Santa Águeda), og det er innlysende at en marina er å foretrekke som nabo foran en sementfabrikk.

Viser til utvidelser som er gjort

I klagen blir det ifølge avisen påpekt at det ble gitt en lisens for industridrift i 50 år i 1972, men at denne ble endret 1985 da havnen som tilhører fabrikken ble utvidet, skriver avisen.

I 1990 skal det ha vært en ny endring som ble formalisert først i 2001.

Det er denne siste, fra 1990, som skal bli tatt som referanse, står det angivelig i kravet, og den har etter sigende en konsesjonsvarighet på 30 år frem til 9. mars 2020, ikke 50 år fra 1972 frem til november 2022.

Avviser argumentasjonen

Ifølge La Provincia avviste kilder avisen har kontaktet i Puertos Canarias denne argumentasjonen i går.

Ceisa har angivelig fått bekreftet i desember 2017 at alle havneutvidelser og konsesjoner er samlet i én lisens, og at denne går frem til 2022.

Selskapet skal også ha kommunisert at de ønsker å finne juridiske utveier som gjør at de kan bli på stedet etter at lisensen går ut, i og med at de eier tomten og har 200 mennesker i arbeid der.

Les også

Bygger ferieboliger mellom Arguineguin og El Pajár

Fabrikktomt ved Arguineguín kan bli bygd ut til nytt turistområde

Arguineguín, en norsk høyborg på Gran Canaria

El Parchel-stranden i Arguineguín skal rehabiliteres

Leilighetshotellet Arguineguín Park nærmer seg ferdigstilling

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE