ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. JUNI 2017 - SIST ENDRET 01. JULI 2017
Internetthandelen er ventet å ta av på Kanariøyene etter at tollhindringer ble fjernet i går. Foto: Pixabay
Internetthandelen er ventet å ta av på Kanariøyene etter at tollhindringer ble fjernet i går. Foto: Pixabay

Nå er tollgrensen på Kanariøyene hevet til 150 euro

Fra torsdag av er den nye tollgrensen for import av varer til Kanariøyene hevet fra 22 til 150 euro, og du slipper moms og tollkostnader opp til denne grensen. Det er ventet at internetthandelen vil få et stort løft.

Nu är tullgränsen på Kanarieöarna höjd till 150 euro

ANNONSE

Internetthandel på Kanariøyene har lidd av en lav tollgrense og det faktum at det er et annet skattesystem og momssystem (IGIC), med tungvinte og kostnadskrevende administrative prosedyrer for vareimport.

Nettbutikker ville ikke levere

Selv om momsen er bare 7 prosent på Kanariøyene mot 25 prosent på fastlandet, er de fleste varene derfor generelt ikke billigere på Kanariøyene.

Det avvikende systemet og merkostnadene har medført at mange nettbutikker utenfor Kanariøyene som leverer til alle mulige avkroker av Europa, har nektet å levere til Kanariøyene.

Opptil tredobling av kjøpsprisen 

7 prosent toll er bare en liten del av fortollingskostnaden.

Et eksempel viser at kjøp av varer til 24 euro i internettbutikker i Madrid, London eller Berlin har kostet kjøperen på Kanariøyene to til tre ganger så mye på grunn av fortollingsprosessen, kalt DUA, som kunne koste 15-40 euro, uavhengig av prisen på produktet.

Den siste oversikten fra det statistiske instituttet INE viser at 24 prosent av innbyggerne på Kanariøyene handlet på internett, mens gjennomsnittet for Spania var 35 prosent.

Kan føre til prissenking i butikker 

Det kan det bli en endring på nå med den nye tollgrensen der innkjøp opp til 150 euro slipper både DUA og IGIC, Kanariøyenes momsvariant.

Dette gjelder både for privatkjøp og firma, hvilket innebærer at det kan bli en prisnedgang på en del produkter som selges i butikker på Kanariøyene også.

Den nye tollgrensen er innført i Spanias statsbudsjett, som ble kom på plass 29. juni.

ANNONSE

Brothers in Band spiller Dire Straits-musikk i Las Palmas

04.04.2019 21:00

Tributtbandet Brothers in Band spiller Dire Straits-musikk på konserthuset Alfredo Kraus i Las Palmas
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE