ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 28. JANUAR 2018
Hvis det kommer like mye snø som i februar 2016 på Gran Canaria, kan det hende at du treffer på brøytebiler på Gran Canarias fjellveier, slik som på dette bildet fra Vega de San Mateo. Foto: Bomberos de Gran Canaria

Nå blir det meldt snøstorm på Gran Canaria

Gult varsel for snøstorm i høyfjellet på Gran Canaria, Tenerife og La Palma er utstedt av det statlige, spanske værinstituttet Aemet for mandag 29. januar.

Nu spås snöstorm på Gran Canaria

ANNONSE

Det er også gult stormvarsel for Gran Canaria, Tenerife, La Palma og Fuerteventura og Lanzarote på mandag.   

Snødekke på bakken

Det kan komme opptil tre centimeter snø i løpet av morgendagen, ifølge Aemet, som venter at det vil legge seg et snødekke på høyder over 1700 meter. Det er også en viss fare for haglvær.

I helgen har temperaturen vært nede i så vidt over én grad i fjellbyen Vega de San Mateo 831 meter over havet på Gran Canaria, minus 2,1 i Izana på Tenerife, og nå skal temperaturen falle enda mer.

I Mogan, Gran Cararias normalt varmeste område, er det meldt 10 grader i natt og i morgentimene, og 15 grader på det varmeste ved 12-tiden på dagen, noe varmere ved kysten.

På Playa Amadores 18 grader, og Playa de Tauro 19 grader, hvilket kan bli det varmeste stedet på Kanariøyene i morgen sammen med de andre strendene i sør og sørvest. 18 grader også på Canteras-stranden i Las Palmas.

Se bildeserie av brøytebiler, islagte veier og snø på Kanariøyene

Det er ikke uvanlig at det legger seg snø på Kanarøyene om vinteren, men sjeldnere på Gran Canaria enn på Tenerife og La Palma, som har høyere fjell.

Gran Canarias høyeste fjell heter da også Pico de Nieves (snøtoppen), og i Pozo de Nieves var det i gamle dager et lager hvor det ble hentet isblokker til nedkjøling av mat.

Solbading ved kysten og akebrett i fjellet

Likevel er det for mange turister temmelig spesielt å kunne bedrive soling og bading i strålende temperatur ved sørkysten og deretter kjøre en times tid opp i fjellene for å base i snøen.

Se snøfilmer fra Gran Canaria på Canarias 7

Mange kanariere syns også det er veldig gøy med snø på Gran Canaria, og pleier å valfarte til fjells i den grad at det oppstår køer og kork og politiet rykker ut for å dirigere og sperre av veier.

Melder nedbør i over en uke

De siste dagene har det blåst sterkt mange steder på Kanariøyene, opptil 111 kilometer i timen i kastene i Alto Igualero; 110 i Izaña; 95 i San Bartolomé de Tirajana; 87 i San Sebastián de La Gomera, og 87 i Tasarte.

Frem til i går, lørdag, var det gult varsel for sterk vind og høye bølger på øygruppen.

I går var det et tydelig temperaturfall, og Aemet melder ytterligere fall i temperaturen på mandag.

Værmeldingen tilsier at det blir nedbør hver dag i over en uke fremover. Nedbøren ser ut til å bli spredt og bygemessig en del steder, mer vedvarende i høyfjellet, sentrale strøk og i nord.

Les også

Et utrolig syn: Brøytebiler i sving på Gran Canaria i dag

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER