ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. DESEMBER 2017 - SIST ENDRET 21. DESEMBER 2017
Den utrolig populære Canteras-stranden midt i Las Palmas får røykeforbud i hele sin lengde. Foto: Hugo Ryvik

Nå blir det fullt røykeforbud på hele den berømte bystranden i Las Palmas

Gjennom en avstemmingsprosess har innbyggerne i Las Palmas bestemt at det skal være fullt røykeforbud på hele den nesten tre kilometer lange Canteras-stranden.

Nu blir det fullständigt rökförbud på hela den populära innerstads-stranden i Las Palmas

ANNONSE

Tre av fire av innbyggerne som avla stemme vil ha fullt røyleforbud. Bare en av ti ønsket at det skal være fritt å røyke. Resten stemte for røykesoner. 4245 personer har avlagt stemme.

Kommunen kunngjorde før avstemningen at strandreglene skal endres i henhold til resultatet fra avstemningen, og det blir derfor fullt forbud når regelverket endres i 2018. Det nye regelverket kan settes ut i livet i oktober 2018.

Avstemningen ble holdt av Las Palmas kommune og ble avsluttet 18. desember. I dag ble resultatet kunngjort av rådmanni Ciudad dle Mar, José Eduardo Ramírez; rådmann for nabolag og medbrogerdeltakelse, Sergio Millares, og generaldirketør for ny teknologi,Francisco Santana.

Tre av fire av innbyggerne som avla stemme vil ha fullt røyleforbud. Representanter for kommunen uttalte i sommer at det er aktuelt å innføre reøykeforbud på flere stender i byen også på et senere tidspunkt.

Under avstemningen fikk de valget mellom fult røykeforbud, ingen røykerestriksjoner og inndeling av stranden i røykesoner og røykfrie soner.

Motivasjonen for å innføre røykfri strand i Las Palmas er både helsemessige og på grunn av den forsøplingen som skjer når folk kaster sigarettstumper i sanden. Disse er vanskelig og kostbart å fjerne og står for cirka en tredel av all forsøpling på Canteras-stranden.

Mogan kommune sørvest på Gran Canaria var først ute med røkerestriksjoner på strender på Kanariøyene da de delte inn alle strender i røykesoner og røykfrie soner i 2012. Det er imidlertid mange som blåser i det og røyker i vei i de røykfrie sonene.

Les også

Las Palmas – Mangesidig storby med fantastisk strand

Akvariet i Las Palmas innvies på søndag – men åpner ikke for publikum ennå

Strandliv på Gran Canaria

ANNONSE

Si din mening om røykeforbudet!

Spørsmålet om røyfritt eller ikke på strender er et av de temaene som har skapt størst debatt blant Canariajournalens lesere.

Hva syns du om at Canteras-stranden får røykeforbud? Fortell på Canariajournalens Facebook-side!

ANNONSE
ANNONSER