ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 22. OKTOBER 2014
Casa Rural (CR), ferieboliger på landet, er et interessant boalternativ for familier som vil bo litt annerledes på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik
Casa Rural (CR), ferieboliger på landet, er et interessant boalternativ for familier som vil bo litt annerledes på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik

Mye å spare på å bo i ferieleilighet på Kanariøyene

En studie utført av reiseportalen Tripadvisor viser at du kan spare opptil 43 prosent på å bo i ferieleilighet fremfor hotell på Kanariøyene.

Gjennomsnittsprisen som en familie eller gruppe må betale for å leie en ferieleilighet med to soverom i én uke er sammenlignet med én ukes opphold i trestjerners hotell i oktober måned i år.

Forskjellen ligger på 43 prosent på Kanariøyene. Det viser at det kan være mye å spare for familier og grupper på å avstå fra tjenester som rengjøring, romservice og resepsjon.

Hele Spania

Studien er gjort for alle de spanske regionene, ikke bare Kanariøyene.

De største forskjellene er det i Aragon (58%), La Rioja (57%), Galicia (56%), La Valencia (54%) og Andalucia (52%).

8,5 prosent bor i ferieleilighet eller feriehus

Home Away, en utleieportal for ferieboliger, har laget en detaljert rapport for universitetet i Salamanca som viser 8,5 prosent velger å bo i ferieleiligheter på Kanariøyene

Fra januar til august bodde 860 000 turister i ferieboliger på Kanariøyene, 9 prosent flere enn i samme periode i 2013.

Ikke lovregulert

Privatutleiere av ferieboliger er imidlertid hemmet av at denne typen turistutleie ikke er regulert i de kanariske lovverkene, og i mange tilfeller faller mellom stolene i utleieloven og turismeloven.

Dermed blir det ansett som ulovlig utleie av myndighetene, som har gjennomført hyppige kontroller og gir store bøter ved lovbrudd.

Kanariske myndigheter har lovet å ta saken om lovregulering opp til behandling ved utgangen av året.

Ascav, en forening for utleie av ferieboliger på Kanariøyene, anslår at det fins over 53 000 ferieboliger for utleie på øygruppen. Mange kanariske familier er avhengige av inntektene fra utleievirksomheten.

ANNONSE

Nyttårsfeiring i Las Palmas

31.12.2019 11:00

NYTTÅRSFEIRING: Stor feiring pågår flere steder i Las Palmas.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE