ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 27. APRIL 2017 - SIST ENDRET 28. APRIL 2017
Mogan Mall skal bygges på tomten til en nedlagt badepark i Puerto Rico. Foto: Hugo Ryvik
Mogan Mall skal bygges på tomten til en nedlagt badepark i Puerto Rico. Foto: Hugo Ryvik

Mogan kommune ratifiserer i dag tre store byggeprosjekter i Puerto Rico

Mogán kommune sørvest på Gran Canaria ratifiserer i dag byggingen av to nye kjøpesenter og et nytt supermarked i turistbyen Puerto Rico, selv om det pågår en juridisk prosess mot disse.

Mogán kommun godkände tre stora byggprojekt i Puerto Rico

ANNONSE

Det som skal ratifiseres er prosjekter for 53 millioner euro til sammen:

Byggingen av et kjøpesenter i regi av selskapet Tourin Europeo (Mañaricua-familien), et annet kjøpesenter, Mogan Mall, med butikker som Fund Grube, Inditex, Hiperdino og Numero 1 på tomten til en tidligere badepark like ved det gamle kjøpesenteret, og et nytt Mercadona-supermarked i Motor Grande.

Alle disse er berørt av moderniseringsplanen Costa de Mogán (PMM Costa Mogan). Byggetillatelse for Mercadona-supermarkedet er gitt av kommunen, og byggingen er i full gang. Rivingen av badeparken har også startet. Byggingen av Mogan Mall og det andre kjøpesenteret er ventet å starte i år.

Rettslig prosess ikke ferdig

Fellesskapet av forretningseiere i fase 1 av det gamle kjøpesenteret i Puerto Rico påpeker at de har levert en administrativ appell til domstolene mot PMM Costa de Mogán, som avtalene som blir ratifisert i dag er en del av, skriver avisen Canarias Ahora.

Kjøpmennene i fellesskapet vil møte opp for å protestere i kommunestyremøtet i dag. Dette fordi de ikke forstår hvorfor kommunen vil ratifisere planene så lenge det pågår en juridisk prosess som kan føre til att planene blir stoppet, uttaler direktøren for kjøpesenteret, Ubaldo Marrero, til avisen.

 - For lite folk for så mange butikker

Han mener at ratifiseringen må vente til saken er avklart i retten, hvilket han tror vil skje i løpet av de kommende månedene. Marrero hevder at det ikke er nok folk i området for så mange butikker, og påstår at det er en form for brent jord-taktikk fra kommunen.

Han påpeker også at Moderniseringsplanens hensikt var å renovere og modernisere gamle anlegg for å øke konkurransekraften i turistsektoren, ikke bygge nye, og at det er lagt frem moderniseringsplaner for det gamle kjøpesenteret som han venter vil starte i 2018.

Tomtene hvor de nye kjøpesentrene og supermarkedet skal bygges må omklassifiseres fra boligområder og sportsområde til kommersielle områder.

Hevder det gir millioneinntekter for kommunen

Mogans rådmann for urbanisme og viseordfører, Mencey Navarro, viser i Canarias Ahora til at de tre byggeprosjektene representerer en inntekt på to over millioner euro for kommunen.

Hun hevder at PMM tillater kommersielle prosjekter i millionklassen i kommune, og tror ikke at domstolen vil annullere planen. Dessuten at de ikke kan vente til dommen foreligger fordi utbyggerne da kan stille kommuneadministrasjonen til ansvar.

Navarro viser også til at det var gode muligheter til å komme med innvendinger i den 20 dager høringsperioden for prosjektene etter at de ble presentert i en offentlig bulleteng, men at ingen innvendinger ble registrert.

Les også

Forretningsdrivende i Puerto Rico krever stenging av påståtte bordeller

40 år gammelt kjøpesenter i Puerto Rico skal fornyes

Puerto Rico får nytt kjøpesenter

Puerto Rico: Mye sol og varme og lite vind

Kjøpesentre på Gran Canaria

Fund Grube åpner butikk i Mogán

ANNONSE

Brothers in Band spiller Dire Straits-musikk i Las Palmas

04.04.2019 21:00

Tributtbandet Brothers in Band spiller Dire Straits-musikk på konserthuset Alfredo Kraus i Las Palmas
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE