Mogan kommune kutter boligskatten

Gode nyheter for folk som eier urbane boliger i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria: Den kommunale boligskatten (IBI) reduseres med seks prosent neste år.

Betinget jubel kan være på sin plass nå som den kommunale boligskatten i Mogan går ned fra 0,68 til 0,64 prosent - det kan kompensere noe for en ventet stigning i eiendommenes skattemessige verdi. Foto: Hugo Ryvik

Denne skatten, som heter Impuesto de Bienes Inmuebles og forkortes til IBI, er i utgangspunktet ikke særlig høy, så det gir neppe store utslag på folks lommebøker, men alle monner drar, som det sies.

I dag er skattesatsen på 0,68 prosent, og et kutt på 6 prosent av dette betyr at den neste år blir 0,64 prosent.

Nå er det også en stor fare for at vinningen går opp i spinningen, i og med at det snart skal gjøres en ny verdivurdering av eiendommer. Med tanke på prisutviklingen de siste tre årene, blir det garantert satt en høyere skatteverdi på de fleste eiendommene i kommunen.

Offentlige bygninger i Mogán slipper å betale IBI. Landbrukseiendommer får IBI subsidiert med 95 prosent, og eiendommer som har installert solcellepaneler eller solvarmeanlegg blir subsidiert med 15 prosent i tre skatteperioder etter installasjonen.

Reduksjonen av boligskatten ble vedtatt i et kommunestyremøte på torsdag. Vedtaket ble gjort kun med stemmene til den politiske koalisjonen som har styringen i Mogán, CIUCA-PSOE, og med at medlemmer fra opposisjonspartiene ikke deltok i møtet, skriver kommunen i en pressemelding.

Tags