ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. OKTOBER 2017
Betinget jubel kan være på sin plass nå som den kommunale boligskatten i Mogan går ned fra 0,68 til 0,64 prosent - det kan kompensere noe for en ventet stigning i eiendommenes skatteverdi. Foto: Hugo Ryvik
Betinget jubel kan være på sin plass nå som den kommunale boligskatten i Mogan går ned fra 0,68 til 0,64 prosent - det kan kompensere noe for en ventet stigning i eiendommenes skattemessige verdi. Foto: Hugo Ryvik

Mogan kommune kutter boligskatten

Gode nyheter for folk som eier urbane boliger i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria: Den kommunale boligskatten (IBI) reduseres med seks prosent neste år.

ANNONSE

Denne skatten, som heter Impuesto de Bienes Inmuebles og forkortes til IBI, er i utgangspunktet ikke særlig høy, så det gir neppe store utslag på folks lommebøker, men alle monner drar, som det sies.

I dag er skattesatsen på 0,68 prosent, og et kutt på 6 prosent av dette betyr at den neste år blir 0,64 prosent.

Nå er det også en stor fare for at vinningen går opp i spinningen, i og med at det snart skal gjøres en ny verdivurdering av eiendommer. Med tanke på prisutviklingen de siste tre årene, blir det garantert satt en høyere skatteverdi på de fleste eiendommene i kommunen.

Offentlige bygninger i Mogán slipper å betale IBI. Landbrukseiendommer får IBI subsidiert med 95 prosent, og eiendommer som har installert solcellepaneler eller solvarmeanlegg blir subsidiert med 15 prosent i tre skatteperioder etter installasjonen.

Reduksjonen av boligskatten ble vedtatt i et kommunestyremøte på torsdag. Vedtaket ble gjort kun med stemmene til den politiske koalisjonen som har styringen i Mogán, CIUCA-PSOE, og med at medlemmer fra opposisjonspartiene ikke deltok i møtet, skriver kommunen i en pressemelding.

ANNONSE

Vandrefestival på Gran Canaria

24.10.2018 09:00 - 28.10.2018 19:00

VANDRING: Gran Canaria Walking Festival
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE