ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. JULI 2020
Fjerning av tørr vegetasjon er et viktig forebyggende tiltak mot skogbrann. Foto:Ayuntamiento de Mogan

Mogan kommune fortsetter ryddingen mot skogbrann

Mogan kommune på Gran Canaria begynte i fjor med å rydde unna vegetasjon slik som kratt og bambus i områder som er spesielt utsatte i tilfelle skogbrann. 

For litt over en måned siden kunne de gjenoppta arbeidet. 

 Arbeidet blir utført av en gruppe fra prosjektet for arbeidsrettede tiltak i Mogan.

“Når det settes igang et prosjekt, velges det ut en gruppe som får tilbud om opplæring slik at arbeidet utføres riktig, med tilstrekkelige sikkerhetstiltak,” uttaler miljørådgiver Juan Carlos Ortega. 

Oppryddingsarbeidet ble i fjor påbegynt i visse områder i åssidene i Mogan.  Det er nå er i ferd med å ferdigstilles etter gjenopptagelsen.

Fjerning av bambus har også blitt utført for første gang i El Caidero-området.

Det jobbes også med å fjerne bambus og annen tørr vegetasjon ved boligområder og i åssidene i Arguineguin, ved adgangsveien til El Caidero. Kommunen har prioritert utsatte områder og steder med strategisk betydning i tilfelle skogbrann. 

Rådgiveren er takknemlig for innsatsen til gruppen fra prosjektet for arbeidsrettede tiltak i Mogan. Han legger til at man i fremtiden vil ha jevnlig gjennomgang og opprydding, slik at man forhindrer at det blir for mye vegetasjon, da denne typen vegetasjon sprer seg fort.

Flere skogbranner som har oppstått på Gran Canaria har i stor grad flammet opp på forlatte landbruksområder, der det finnes mye tørr vegetasjon. Ved å rydde disse, fjernes drivstoff for ilden, i tillegg til at det lages branngater som kan stoppe spredning av skogbranner.

Øyrådet har understreket at vedlikehold av private, forlatte landbruk er lovmessig pålagt eierne.

Les også

Skogbrann under utvikling på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER