Mistenkt i Vargas-saken fikk fem års fengsel for overgrep mot et annet barn på Gran Canaria

Antonio "El Rubio" Ojeda Bordon fra Doctoral på Gran Canaria er av provinsretten i Las Palmas dømt til fem års fengsel for seksuelt overgrep mot et barn i 2012.

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Dommen falt på mandag. "El Rubio" skal også i retten neste uke for en tiltale om bortføring og mulig drap på sjuåringen Yeremi Vargas, som forsvant fra Vecindario på Gran Canaria for ni år siden, en av Spanias mest omtalte og etterforskede forsvinningssaker.

Guardia Civils sjef på Kanarilyene gikk nylig ut i pressen med at Guardia Civil er sikre på at de har nok bevis til å få "El Rubio" dømt i Vargas-saken.

I saken han nå er dømt skal retten ha funnet det bevist at han tilnærmet seg det da ni år gamle barnet på en lekeplass i nærheten av barnets hjem i Doctoral i juli 2012 og dels lokket, dels tvunget med seg barnet til et skur han holdt til i mot løfte om en sykkel i gave.

I skuret skal han ha forgrepet seg seksuelt mot barnet.

Han er også dømt til å betale 20.000 euro i erstatning og til å holde seg på lang avstand fra barnet i seks år, og er forbudt all kontakt med alle mulige medier i like mange år.