Mistenkt brannstifter på La Palma tiltalt for grov uaktsomhet

En 27 år gammel mann fra Tyskland som bor i en hule på La Palma blir tiltalt for grov uaktsomhet og ble i dag varetektsfengslet for å ha startet skogbrannen på La Palma.

Tyskeren skal ha brent brukt toalettpapir i et beskyttet naturområde med mye lettantennelig vegetasjon i nærheten av hulen han bor i, på stedet hvor politiet hevder at brannen oppsto, skriver avisen ABC.

Brannen raser fortsatt, og hittil er cirka 4000 hektar rammet. En person har omkommet og 2500 er evakuert.

Fører alternativ livvstil

Mannen ble fremstilt for en dommer i Los Lanos dag. Han fører angivelig en alternativ livsstil, og skal være insolvent og uten kriminelt rulleblad.

Tyskeren skal ha innrømmet at han utilsiktet startet brannen for politiet da han ble pågrepet på onsdag

Han skal ikke ha spist siden onsdag, og vil angivelig ikke ha help fra, eller kontakt med verken familie, det tyske konsulatet eller noen andre.

Skogbrannen er nå under kontroll i El Paso og Fuencaliente, bortsett fra i Escaleta-området, meddeler regionsregjeringen i kveld, myndighetene, men ikke slukket.

Over 2000 av de evakuerte får nå reise hjem igjen.

Evakueres hvis vinden snur

I Los Cabritos brenner det fortsatt heftig, og her er brannen ikke under kontroll. Slukningsarbeidet blir betegnet som svært vanskelig.

Temperaturen i området har vært oppe i 40 grader i dag, og det blåser mot fjellene.

Innbyggerne i byene Monte de Luna og Villa de Mazo er forberedt på at de kan bli evakuert hvis vindretningen snur. Da kan brannen spre seg raskt mot bebyggelsen.

Vannforsyning brutt

Vannforsyningen til Las Indias og El Charco er brutt fordi brannen har ødelagt vannrørene fra Los Jablitos. Innbyggerne får i stedet tilkjørt vann.

Strømmen har også blitt kuttet til enkelte området av sikkerhetsmessige årsaker.

Tags