ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. DESEMBER 2015
Policia Nacional slo til mot mistenkte IS-medlemmer i Spania. Foto: Policia Nacional
Policia Nacional slo til mot mistenkte IS-medlemmer i Spania. Foto: Policia Nacional

Mistenkt IS-medlem pågrepet på Kanariøyene

To mistenkte IS-medlemmer, mann og kvinne, som skal ha fremsatt dødstrusler mot Spania og Frankrike er pågrepet på Kanariøyene og i Catalonia av det nasjonale, spanske politiet på tirsdag.

ANNONSE

På Kanariøyene er det en 19 år gammel marokkaner med oppholdstillatelse i Spania som er arrestert i Pajara på Fuerteventura,.

Den andre er også marokkaner med oppholdstillatelse og er 32 år gammel. Han ble arrestert i Mataro i Barcelona.

Dødstrusler og rekruttering

De to skal ha indoktrinert mennesker gjennom sosiale nettverk og internett for å rekruttere dem til IS og sende dem til konfliktsoner, og fremsatt dødstrusler mot Spania og Frankrike på vegne av IS.

Begge skal ha direkte kontakt med IS-ledelsen i Syria og skal ha sverget troskap til IS og den selvproklamerte lederen, Abu Baker Al Baghdadi, skriver politiet i en pressemelding.

De skal også ha spredd et stor antall videoer på internett som viser henrettelser utført av IS, og tilhører ifølge politiet en svært profesjonell gruppe som har ansvaret for å rekruttere jihadister globalt, og som sprer informasjon om bruk av våpen og eksplosiver på internett.

Ny IS-strategi

Dette skal være i tråd med den nye strategien til IS om å rekruttere jihadister i utlandet og også gi dem opplæring der, is stedet for å lære dem opp i Syria, ifølge politiet.

Målet med strategien er angivelig å minske risikoen for å bli avslørt og tatt, og å kunne gå til terroraksjoner på kort varsel.

Politiet har gjort beslag i de mistenktes eiendeler for å lete etter bevis. Etterforskningen er fortsatt åpnen.

Oppfordret til terror i Playa del Ingles

I november ble en mann dømt til ett og et halvt år i fengsel for å ha forsøkt å indoktrinere en mindreårig og oppfordre ham til å utføre et terrorangrep mot kjøpesenteret Yumbo i Playa del Ingles på Gran Canaria for noen år siden, noe det ikke ble noe av, og for å ha spredd videoer på You Tube som hyller terrororganisasjonen Al Quaida og oppfordret til terror.

I juli ble en kvinne arrestert på Lanzarote, mistenkt for å rekruttere unge mennesker til IS.

Flere pågripelser i år

2. desember ble en 32-åring fra Marokko arrestert i Pamplona. Han skal være mistenkt for å ha lastet ned store mengder jihad-materiale fra internett.

28. november ble tre mistenkte jihadister med IS-tilknytning pågrepet i Barcelona og Granollers. Disse skal ha spesialisert seg på å rekruttere kvinner som ble sendt til Afghanistan og andre konfliktsoner.

23. november ble en mistenkt jihadist pågrepet i Segova.

Over 301 personer blir for tiden etterforsket i Spania for mulig tilknytning til islamske terrororganisasjoner. Over 100 personer er pågrepet i Spania i år på dette grunnlaget, ifølge politiets pressemelding.

Les også

Liten fare for terrorangrep på Kanariøyene

Mann dømt for oppfordring til terror på You Tube

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE