Mann tiltales for dyremishandling i San Agustin

Naturvernstjenesten i Guardia Civil (SEPRONA) har bedt om at det tas ut tiltale for dyremishandling mot en 42 år gammel mann  i San Agustin, Gran Canaria.

Dette er noe av det som møtte inspeksjonen Foto:Guardia Civil

Etterforskningen startet i januar, da SEPRONA mottok et tips om at det var flere hunder med dårlig helsetilstand i et bedriftsområde.

Etter å ha studert informasjonen som ble gitt av varsleren, koordinerte og ordnet SEPRONA en inspeksjon dagen etter. Sammen med en veterinær fra departementet for husdyr i regjeringen på Kanariøyene, dro de til stedet, der de ble møtt av en arbeider.

Ved undersøkelsen av stedet fant de to forskjellige områder med hunder. De fleste av rasen podenco, som blir brukt til tradisjonell kaninjakt på øya.

På området fant de noen kenneler av betong og blokker, med flere avlukker der de observerte at de hygieniske og sanitære forholdene ikke var egnet for hunder.  Avlukkene var skitne og med mye ekskrementer. Drikkevannet for hundene luktet dårlig og hadde en grønn farge, og betongbakken fløt av søppel.

De observerte fire hunder som var veldig redde i nærvær av mennesker. Disse var ekstremt utmagret, med flere hudlesjoner i forskjellige deler av kroppen, inkludert åpne sår, og alle med en overflod av utvendige parasitter.

De fire hundene ble beslaglagt på stedet, - en Grand Danois og tre podencos- for å motta nødvendig pleie og oppfølging av dyrlege.

Tags